NOORDHORN: Ongerustheid over paden begraafplaats

IMG_1200 web

Bij sommige inwoners van Noordhorn is ongerustheid ontstaan over de aanpak van de paden op de begraafplaats aan de Noorderweg. In opdracht van de gemeente Zuidhorn worden daar met name de dwarspaden veranderd in (toekomstige) graspaden. De steenslag wordt verwijderd, de aarde bewerkt en ingezaaid.  Dat betekent dat vooral in drassige tijden bepaalde graven moeizaam zijn te bereiken, vooral voor mensen met een rollator of een invalidenwagen. Zijn er meer mensen met deze ongerustheid of vragen over de bereikbaarheid van de graven?
IMG_1203 crop web

©foto’s: jan blaauw, 12 april 2016 (Canon Ixus 160)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op NOORDHORN: Ongerustheid over paden begraafplaats

  1. G.Geertsema zegt:

    We hadden hierover met de gemeente Zuidhorn gebeld,want ook de paden bij mijn ouders graf zouden worden ingezaaid .Wij vroegen ons af wat is hier de reden van,het is volgens gemeente met de begrafenis verenigingen besproken en zou ook op meedere begraafplaatsen toegepast worden.
    Als reden wordt gezegt dat er niet meer met ROUND UP mag worden gespoten en grasmaaien makkelijker en sneller gaat .Wij hebben onze zorgen uitgesproken met het oog op het beschadigen van de grafzerken door de racende motormaaiers,en het betreden na een natte periode,voor een bezoek of begrafenis van de begraafplaats .Volgens de gemeente zal het vast allemaal meevallen en we eerst maar afwachten moesten hoe het zou gaan .Volgens ons is het allemaal geld verspilling en het niet gebruik maken van gezond verstand.
    Met een vriendelijke groet G Geertsema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.