NOORDHORN: Harko Bijma, 83 jaar jong!

Een erecollage voor een (in mijn ogen) gróót Noordhorner:
HARKO83 web
Harko, een ‘volbloed’ Noordhorner, geboren en getogen en nog steeds woonachtig in dit dorp, zamelt al jaren lang (sinds begin jaren tachtig vermoed ik) oud papier in waarmee tegenwoordig de kas van de Samenwerkingsschool wordt gespekt, alles ten bate van de kinderen.
Toen we in de jaren zeventig op school (OLS aan de Oosterweg) begonnen met een oud papieractie (met o.a. Boy Wigboldy als stimulator), werkten we met karretjes achter personenauto’s van hulpvaardige ouders. Het papier werd in de ‘bovenkelder’ bewaard. Na drie ophaalrondes werd het opgehaald en naar “De Halm” (Hoogkerk) gebracht. De actie groeide gestaag, mede doordat Harko op een zeker moment op eigen houtje aan de slag ging. Zijn bezigheden werden met argusogen bekeken, totdat duidelijk werd dat hij volledig bezig was voor de school. De succesvolle activiteit liep wat uit de hand, de kelder mocht hiervoor niet langer worden gebruikt, het verbouwen van een deel van het ‘fietsenhok’ was ook geen ideale oplossing….. Bovendien was Harko ook al te succesvol en wist hij bij zijn huis niet meer waar het papier allemaal te laten…. Toen is het idee geboren een grote container in te huren bij VIROL. Harko bleef doorgaan met zijn ophaaldienst en hij kreeg uiteindelijk ‘het gezag’ over (en de sleutel van) de container. Die container staat nog steeds bij de ‘oude’ school aan de Oosterweg en Harko is nog steeds de gezagvoerder.
Wat een kerel!

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.