NOORDHORN/ZUIDHORN – Vervanging tafelbrug, INFOcentrum open

Gestaag wordt er verder gewerkt aan de voorbereidingen voor de vervanging van de huidige tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn over het Van Starkenborghkanaal. Bekend is al dat de brug op zaterdagavond 2 april wordt afgesloten voor ALLE verkeer, om 20.00 uur.  Fietsers, wandelaars, scootmobilisten etc. kunnen dan vanaf zondagmorgen 3 april, 9.00 uur, gebruik maken van ‘noodoplossingen’. Dat werd ook duidelijk in het INFOcentrum, vanmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.
IMG_0734 + tekst web

Het INFOcentrum is vanaf vandaag ’s maandagsmorgens geopend voor aanwonenden en andere belangstellenden die informatie willen over het project en zijn voortgang. (Opening niet op feestdagen zoals komende Paasmaandag!) Openingstijden: 10.00-12.00 uur. Het informatiecentrum is gevestigd in een voormalige bedrijfsruimte van de familie Afman.
IMG_0735 + TEKST
Deze eerste openingsdag van het informatiecentrum had een feestelijk tintje, met koffie en cake of koek. Vooral aanwonenden toonden hun belangstelling en kwamen met vragen over de noodvoorziening voor fietsers en wandelaars, de toegankelijkheid van de weg aan de noordkant van het kanaal, vooral richting Aduard en over gebruik van het nu al befaamde pontje.
IMG_0738 crop web
Een tekening voor de nieuwsgierigen onder de volgers, noord-zuid. In het midden de beweegbare brug en die blijft de komende maanden ook beweegbaar. Wel worden er in de uren tussen 2 april 20.00 uur en 3 april 9.00 uur de fietsstroken afgehaald. Deze worden gebruikt op zowel de zuidwesthoek als aan de noordoostkant. Aan de brugkant komen ze te rusten op de kelders van de huidige hefbrug, dus het beweegbare deel van de brug blijft vrij. Vanaf Noordhorn kun je dus alleen aan de oostkant de brug op en over; vanaf Zuidhorn is dat aan de westkant.
Vragen?
Het infocentrum is weer open op maandagmorgen 4 april a.s., tussen 10 en 12 uur. Kijk anders ook even op de website van de Hoofdvaarweg LemmerDelfzijl!

©foto’s: jan blaauw, 21 maart 2016 (Canon Ixus 160)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.