NOORDHORN/ZUIDHORN: Vervanging tafelbrug – noodvoorziening voor fietsers en wandelaars

IMG_0738 crop2 web

Nog eens de kaart die werd getoond in het INFOCENTRUM in de voormalige bedrijfsruimte van Afman aan de Zuidhornkant van het kanaal. In het midden de tafelbrug, van links naar rechts het kanaal, van noord naar zuid de N355. De noodvoorzieningen voor het langzame verkeer zijn duidelijk zichtbaar, linksonder en rechtsboven. Dat zijn de ‘fietsstroken’ die nu nog aan de zijkant van de beweegbare brug zitten. Deze worden er op zaterdag 2 april aanstaande, na 20.00 uur, vanaf dat moment is de brug afgesloten voor alle verkeer,  afgeschroefd en gebruiksklaar gemaakt voor het langzame verkeer. De hefbrug blijft dus wel als zodanig functioneren gedurende het grootste deel van de periode tot de zomer van 2017!
IMG_0740 bew web
Hier aan de zuidwestkant komt de ene fietsstrook te liggen……
IMG_0746 web
… de andere fietsstrook komt hier aan de noordoostkant te liggen!
Al het langzame verkeer vanaf Noordhorn richting Zuidhorn maakt dus gebruik van de fietsstrook op de noordoosthoek van de brug; al het langzame verkeer vanaf Zuidhorn richting Noordhorn gaat via de fietsstrook op de zuidwesthoek (kant Zevenster).

©foto’s: jan blaauw, 21 maart 2016 (Canon Ixus 160)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.