NOORDHORN: Pieter Gerrit Beukema –“ijsco van n stuver bie vrouw Stok…”

PieterB 06 web
Pieter Gerrit Beukema
werd in december 1940 geboren in Noordhorn. Hij bezocht de Nutskleuterschool (juf Zaagman) aan de Achterweg (= Oosterweg). Daarna ging Pieter naar de School met de Bijbel aan De Gast in Zuidhorn, haalde zijn ULO-diploma in Noordhorn (Langestraat), vervolgens zijn HBS-B diploma in Groningen. In 1960 ging Pieter, voor zo’n 2 jaar, onder dienst. Na de militaire diensttijd doorliep hij de Mijnschool in Heerlen en ging ondergronds in de Staatsmijn Maurits bij Geleen. (Diepten variërend van 360 tot 810 meter). Pieter hield het na een jaar voor gezien en koos voor frisse lucht bij Rijkswaterstaat. Opleidingen in de landmeetkunde gevolgd en de laatste 12 jaar op kantoor in Leeuwarden, GIS voor de Waddenzee ontwikkeld. (GIS = Geografisch Informatie Systeem) In 1965 gehuwd met Froukje Duisterwinkel uit Aduard. Twee kinderen, een zoon en een dochter. De zoon woont in Californië (gehuwd), de dochter in Geldermalsen, gehuwd, 2 kinderen. Het gezin Beukema heeft in Groningen. Hoogkerk, Leek en Tolbert gewoond. Nu weer in Leek, op een appartement. Hobby’s: Zingen, van gospelkoor tot operette! Watersport Leekstermeer: zeilen, surfen, roeien…. ‘Mien Toentje’ (moestuin) en Vrijwilligerswerk. Vader Gerrit Beukema werd in Zuidhorn geboren aan de Frankrijkerlaan als zoon van NS-timmerman P.G.Beukema. Gerrit Beukema heeft als hulp gewerkt bij manufacturier Takkenberg, die nabij de spoorwegovergang in Zuidhorn een zaak had. Gerrit trouwde met Grietje Boonstra (Gerkesklooster). Grietje werd coupeuse in Groningen. Gerrit en Grietje Beukema zijn in Noordhorn begonnen in het pand van schilder Noordveld, midden in de Langestraat. Later lieten ze een pand bouwen op de hoek van de Langestraat en de Nieuwstraat, naast kapper Visser. Dit pand werd later Rabobank, daarna kroeg en nu woonhuis.
PieterB 01 crop web
Pieter met zusje Gretha en werkster Geertje de Boer

Eerder gepubliceerd in “Noordhorn Nu” 12e jaargang nr.8, september 2015 (maandelijks orgaan van de Vereniging Dorpsbelangen Noordhorn)
Zie ook:  BELEVENISSEN IEN NOORDHÖRN

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.