NOORDHORN: Vrijwilligers Slag bij Noordhorn, bedankt!

Al vroeg maandagmorgen 31 augustus jongstleden waren ze in de weer, de vrijwilligers die zorg droegen voor het opruimen van diverse hulpmaterialen die bij de Slag van Noordhorn onontbeerlijk waren. Reden te meer om deze “stille medewerkers” in het zonnetje te zetten! Wat een rijkdom voor een dorpsgemeenschap! (En niet alleen bij een groots evenement als “De Slag”!) HULDE!
IMG_3714 crop web

Tractorchauffeur Haas, achteruit rijdend, heeft een ‘pakket’ schermen gehaald van het strijdterrein en zet ze nu neer aan de rand van de keerlus. Kunnen ze verder worden vervoerd. Het is maandag 31 augustus, “the day after”… De dag waarop nog meer helpende handen ervoor zorgen dat de sporen van de Slag worden uitgewist. (En het opgespaarde regenwater, met rente, alsnog de uitzonderlijke omstandigheden van het weekeinde beklemtoonde!)
IMG_3716 web
Haas, geen prater, een doener! En zo zijn er meer, zoals Ginus van der Velde en Rieuwen Nanninga, Ron, Paul, Jan en heel wat anderen! Sorry, ik heb geen complete namenlijst, maar de waardering is voor allemaal! (En daar horen molenaars ook bij!)
IMG_3717 web
Dinsdagmorgen 1 september, het verlaten strijdtoneel bij de Oude Weg. Diverse obstakels zijn terug naar AF. En de grasmat? Die herstelt de komende dagen ongetwijfeld snel!

©foto’s: jan blaauw, 31 augustus/1 september 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.