NOORDHORN: Viering Slag bij Noordhorn (1581) – Levend Verleden – 11 (slot)

Er komt dus toch een eind aan de reeks beelden die ik maakte ter gelegenheid van de hernieuwde Slag bij Noordhorn. Deze grootse activiteit werd enkele jaren geleden in de steigers gezet door mensen als vrijwillig molenaar Drewe Schouten en het is o.a. aan zijn doorzettingsvermogen te danken dat Noordhorn een onvergetelijk weekeinde beleefde! Promotie zonder weerga, waarbij voor mijzelf de bijzaken een hoofdrol vervulden!  Wat laatste beelden dus, ter herinnering! En als huldeblijk aan een team organiserende mensen uit Noordhorn, maar ook uit omliggende dorpen! Samen met een geweldige groep vrijwilligers (types “Geen woorden, maar daden”) is er een grandioos evenement gerealiseerd. Beste mensen, geniet na! En hou vooral ook de aanleiding in ere, de jarige koren- en pelmolen “Fortuna“!
IMG_7077 web
Bij “Welgelegen” werd het steeds drukker, gezelliger! En Myrna maar sjouwen met macaroni…..
IMG_7080 web
Ja, haar zocht ik, en ziet: Eureka! Nee, ik bedoel, Marjan Priet (Niekerk), ooit gewaardeerd leerkracht van de OBS De Molshoop, nu een van de drijvende krachten binnen het zenuwcentrum van de Slag-organisatie. En er is alle aanleiding om te stralen, Marjan!!
IMG_7081 crop web IMG_7082 crop web
IMG_7083 crop web IMG_7084 crop web
Even tijd en ruimte nemen om te herschikken…………..
IMG_7085 web
Ja, daar bij de achterzijde van de showroom van Toyota-garage Pijpker was het zenuwcentrum van de Slag gevestigd. Met o.a. Lodewijk Hoogstra (Zuidhorn). Gastvrijheid is een groot goed!
IMG_7090 web
Het (nog) verlaten 1581-dorp, maar dat werd enkele uren later toch anders… (Ook deze bouwwerken werden door vrijwilligers in de voorafgaande weken gebouwd, in de leegstaande hal van BE-JO).
IMG_7091 web IMG_7092 web
IMG_7093 web
Wat je als vrijwillige molenaar vandaag de dag allemaal op je bordje krijgt… Good old Klaas Hekker aan de wandel met enkele strobalen…
IMG_7094 web
Tijdens de slagveldstilte die aan de komende strijd vooraf gaat, is er nog even werkoverleg tussen een aantal vrijwilligers, zo te zien in goede harmonie….

IMG_7096 web
En het geluid? Alles onder controle, de Stageworkers zijn er klaar voor!

IMG_6416 web
Impressie van de hagenpreek op de zondagmorgen… (Foto: gé blaauw-van dijk)
IMG_6425 crop web
En de ijscoventer? Hij deed goede zaken! (Foto: gé blaauw-van dijk)
IMG_6432 crop web
Dit was dus de topattractie op 29 en 30 augustus: De reprise van de Slag bij Noordhorn uit 1581, met re’enactors uit diverse landen! (Foto: gé blaauw- van dijk)
IMG_6959 web
En dat alles naar aanleiding van de 125-ste verjaardag van deze imposante koren- en pelmolen “Fortuna”!

©foto’s (op 3 na): jan blaauw, 30 augustus 2015 (Canon EOS 60D, EFS zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.