Nijvere Noordhorners….Toen! Schoenmaker Anne Visser e.a.

Nijvere Noordhorners feb2015
Met vanaf rechtsboven: Schoenmaker Anne Visser, later ook de grondlegger van Kapsalon Visser, uitgebouwd door zijn zoon Jacob; melkboer ????; melkrijder Klaas Tempel (Jzn); veehouder Jaap Helmus; kassier Geert Visser; oude Pieter Bansema bij zijn bouwvallig huis aan de Achterweg; bakker Wildeman met knecht Sennema; handelaar Doede Geertsema; landarbeiders Siebrand de Vries en Jager, de pa van o.a. Taeke.

Gepubliceerd in “Noordhorn Nu”, februari 2015, 12e jaargang nummer 2

Meer Noordhorn???! http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn Toén en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nijvere Noordhorners….Toen! Schoenmaker Anne Visser e.a.

  1. Gerben v/d Sluis zegt:

    Volgens mij is de man naast Jaap Helmus, mijn vader: Derk Jan van der Sluis.
    ze waren arbeider bij boer Job Siccema, later bij Jan Boer en weer later nam Jaap Elslo deze boerderij over. Toen die vertrok naar de polder heeft Stichter het hele spul overgenomen en laten slopen. Alleen de werkplaats is behouden gebleven en staat nu eenzaam in het land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.