NOORDHORN, nu: Daar is ie dan….: 2015! Happy New Year! Of…???!

Een tegemoetkomende jaarwisselingsnacht, nauwelijks winters te noemen. Geschikt voor vuurpijlen en andersoortig vuurwerk, al of niet bij Fixet, Wegman of onze oosterburen gekocht. Jammer dat een klein deel van ‘ons’ daaraan niet genoeg heeft en toch weer met extra vuren komt aandragen, zoals op het kruispunt Verlengde Oosterweg-Norritsstraat. Weinig respect voor de eigen leefomgeving…….. Dat geldt eigenlijk ook voor de jongeren en pseudo-volwassenen die op 31 december hun eindejaars pleziertje beleven aan een flinke fik, carbidbussen (met deksels aan koorden……) en vuurwerk uit het superhard knallende segment (ook al is het nog geen 18.00 uur…) bij de Mokkenburgweg, op het voormalige terrein van de familie Van der Veen. Ach, ik zal het wel niet (meer) begrijpen….
Fik kruispunt 01 verkl Fik kruispunt 03 verkl
Het Oudejaarsavondvuur op het kruispunt Verlengde Oosterweg-Norritsstraat, en de schadeplek op Nieuwjaarsdag. Nee, ik ben niet dichtbij geweest, ik kan er slecht tegen. Heb je eindelijk op die plek een opgeknapte woonwijk, gaan ‘we’ er zo mee om…..
Fik kruispunt 02 verkl
En moet een ploeg van de gemeente er op Nieuwjaarsdag al vroeg op uit om de smeulende rotzooi op te ruimen……
IMG_2634 verklJPG
Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen….. Nieuwjaarsdag, plm. 9.00 uur.
IMG_2636 verkl
Een uurtje later, op dezelfde plek. Buurman Arjan heeft de rommel energiek opgeruimd en zo staat het netter, op Nieuwjaarsdag! (Al zouden alle vuurwerkafstekers eigenlijk allemaal hun eigen rommel moeten opruimen, maar dat is een illusie, ik weet het…)
IMG_2638 verklJPG
De verkoolde boom in de houtwal langs de Mokkenburgweg. Had dat vuur nou niet iets verderop gekund? Of was dit vanaf het begin de bedoeling, “die boom was ja….” ?!
IMG_2639 verkl IMG_2641 verkl

©foto’s (uitgezonderd de eerste drie): jan blaauw, 1 januari 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN, nu: Daar is ie dan….: 2015! Happy New Year! Of…???!

  1. Anne Adema zegt:

    Hallo fam. Blaauw

    Bij dezen wensen wij jullie een voorspoedig nieuwjaar! En wij zien al uit naar je nieuwe foto’s. Het opruimen bij de gem. Zuidhorn met oud en nieuw heb ik 8 jaar gedaan. Vanaf oudjaarsdag 16.00 uur tot ’s middags 12.00 uur nieuwjaarsdag Uitrukken en standby wezen voor calamiteiten!

    mvg: ANNE EN SJOUKJE ADEMA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.