NOORDHORN, toen: Kampioenselftal B-adspiranten seizoen 1948-1949 Foto: L.J.Lodewegen

Ja, de foto staat ook al op http://www.bloeiendonkruid.com, net als andere foto’s van oud-Noordhorn en omgeving. Foto’s gemaakt door destijds beginnend hobbyfotograaf Leendert Lodewegen, gemeenteontvanger van beroep, in Grijpskerk en Zuidhorn. En ook bestuurder bij verschillende verenigingen, zoals de voetbalclub. Ik neem aan toen nog v.v. Noordhorn, die na stevig aandringen door burgemeester Stronkhorst begin jaren vijftig fuseerde met Zuidhorn.
Een elftalfoto van de kampioenen bij de B-junioren, toen nog adspiranten genoemd:

B-adspiranten 48-49

B-adspiranten 48-49

Elf jonge voetballers met een teamleider. De leider keurig in gewoon kostuum, de jongens in verschillende shirts….. Wie zijn het? Wacht, een foto met nummers, wel zo gemakkelijk….:
LJL Onze B-adspirantenmetnummers 48 49 verkl.
Samen met Martje en Appie Rosema heb ik de foto ook al bekeken en over de leider zijn we het wel eens: Een jonge Henk Timmer. Maar verder?
Toch vier namen!
1. Joke Boonstra; 3. Rienko Wildeman (zoon van bakker Wildeman); 8. Jannes Harms; 9. Henk Nijenhuis. (En bij 10 wordt gedacht aan een zoon van caféhouder Giesen…)

Wie helpt ons verder???! Reacties graag naar JanBlaauw@hetnet.nl, of in de bus van de Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Telefoontje kan ook, al ben ik natuurlijk niet altijd bereikbaar: 0594 503095  Bij voorbaat dank!

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.