NOORDHORN: Oldtimers nu… Auto’s bij garage Oosterhuis, jaren dertig. Reactie Frits Mesker.

Een reactie van Frits Mesker op de foto in de rubriek Noordhorn Toen:
2013-02-13 18-09-51_1891 verkl

Dag Jan,
De foto met garage Oosterhuis bekeken. De linker auto met kenteken A-16284 heeft als eerste uitgiftedatum 22-05-1929 en staat op naam van Pieter Oosterhuis. Hij is geboren in Noordhorn op 10-01-1903 en overleed op 09-03-1962 aldaar. Zijn vader was kastelein.
De auto langs de straatkant met kenteken A-16526 heeft als eerste uitgiftedatum 04-07-1929 en staat op naam van Jurrien Boer,  landbouwer van beroep, geboren te Maarhuizen gem .Winsum op 07-03-1889. Zijn vader was landbouwer. De auto staat geregistreerd in Zuidhorn. Waar de man zijn boerderij stond, weet ik niet.
Groet ,
Frits

Frits, bedankt! Pieter Oosterhuis was de grondlegger van garage Oosterhuis (nu Toyota Pijpker). In 1935 verwoestte een uitslaande brand het bedrijf grotendeels, er kwam een monteur bij om het leven. Deze foto is genomen na de wederopbouw, toen er in het bedrijf nog steeds ruimte was voor fietsen. (Later begon fietsenmaker Mekke Tempel voor zichzelf). Ook werden er taxiritten gereden. Met deze auto ook? Zou nu pas echt een belevenis zijn!
De vader van Pieter Oosterhuis had een café bij Noordhorner Tolhek.
Jurrie Boer was een van de boeren aan de noordkant van Noordhorn. Er waren daar meerdere boerderijen in het gebied waar nu alleen nog Stigter en Schuiringa hun (grote) bedrijven hebben. Meer bijzonderheden in het Boerderijenboek Zuidhorn/Noordhorn/Briltil.

Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com met o.a. oude foto’s Leendert Lodewegen.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn Toén en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NOORDHORN: Oldtimers nu… Auto’s bij garage Oosterhuis, jaren dertig. Reactie Frits Mesker.

 1. Piet Visser zegt:

  Jan
  Piet Oosterhuis zelf had een auto genummerd A 2418
  Oosterhuis van Tolhek is volgens mij een ander soort.
  Piet

 2. Piet uut Epe zegt:

  kenteken eerste uitgifte eigenaar plaats foto’s reacties
  A 2418 07-08-1917 Nicolaas Oosterhuis Slochteren
  Vermoedelijk de vader van Piet en de Opa van Bieke en Roelof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.