NOORDHORN: Uitslag PRIJSVRAAG 3: Wie is deze fietser??!

Ronde 3 van de onregelmatige prijsvraag, draaiende om de vraag: WIE IS DIT?
IMG_2289 verkl
Eind september ontstonden er problemen met de oude waterleiding in de Langestraat (midden) en in de Schippersstraat. De Langestraat werd natter dan nat, ook door het hellende oppervlak. Wie is dat, die fietser met de benen omhoog??!
En al weer een gegroeid aantal deelnemers! Nee, ik kan er nog steeds geen Euroborgh mee vullen, maar het is toch wel fijn dat je niet in het luchtledige prijsvragen organiseert… O ja, het antwoord (niét Appie Rosema!): Engbert Bergman (Moeshorn), de grote kleine man die jaren lang bij Gemeentewerken Zuidhorn zijn ding deed… Altijd belangstellend, te hulp snellend als het nodig is zoals tijdens de ziekte van zoon John. Wacht, we halen hem iets dichterbij:
IMG_2289 crop verkl
Nou, veel duidelijker wordt het niet… Het lijkt hier net alsof ie een baard heeft… Maar het is hem wel, Engbert Bergman!
En, wie is de gelukkige prijswinnaar van de reep chocola??! Gelukwens voor de Fam.Pruim (Grijpskerk), de reep komt t.z.t.! Eervolle vermeldingen voor Alma Top en Anne Adema! Wanneer de volgende ronde is? Ik weet het op dit moment nog niet….

©foto’s: jan blaauw, september 2014

Meer Noordhorn??!   Zie: http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.