NOORDHORN: Opknapbeurt gebouw en terrein OBS De Molshoop – herfst 1996 (Deel 2, slot)

Nee, het gaat niet om de actuele situatie….. Het schoolgebouw anno 2014 staat leeg, dient nog slechts als ‘opslagplaats’ en wacht op zijn nieuwe bestemming.
In 1996 was er van sluiting allerminst sprake. De school zag er als herboren uit, had een grondige opknapbeurt gekregen. De enquète-uitkomsten van een viertal Hbo-studenten bleken richtinggevend.  Frisse primaire kleuren voor het schoolgebouw en een complete metamorfose van het terrein achter de school met een buurtfunctie, alles in het kader van het Speelplaatsenplan fase 3. Ik heb al wat foto’s laten zien van de officiële opening. Nu nog wat beelden die enkele dagen eerder zijn vastgelegd, toen vrijwilligers nog hard aan het werk waren om de ‘nieuwe speelplaats’ op tijd gereed te krijgen:
OBS 1996 08
Deze foto heb ik eerder gepubliceerd, in de rubriek “Noordhorn Toen” op de achterkant van “Noordhorn Nu”, september 2014. Met links ouder Kees Smit, kijkend naar het werk van twee professionele speelobjectenplaatsers. Op de rug gezien…. Dat zou Dalmolen kunnen zijn, de vader van o.a. Kasper.
OBS 1996 07
Kinderen op 1 november 1996, de dag van de opening, bij het grote speelobject, de blikvanger van het project.
OBS 1996 09
Hier staat vader Dalmolen in ieder geval op en ik meen ook Theun Vrij te herkennen, en de kinderen van Lucas Dijck en Irene Maathuis. Links met de damesfiets, kind achterop??! Anoniem op dit moment….
OBS 1996 10
Een gravende Lucas Dijck onder de goedkeurende blikken van zijn dochter. De andere kinderen herken ik niet zo een twee drie…. (Nee, niet allemaal van Lucas…)
OBS 1996 11
Speelplaats in wording, spiksplinternieuw! Dankzij subsidie, buurtactie en inzet vrijwilligers!  Links op de achtergrond is te zien dat een deel van de Esdoornstraat was bebouwd, maar Esdoornstraat Zuid nog niet…. (En de Meidoornstraat is van jaren daarna)
OBS 1996 12
OBS 1996 13
Een prachtig sponsorbord in de nieuwe huiskleuren van de OBS! In de voorbije 18 jaar is er trouwens wel veel veranderd, als je zo het lijstje met namen van de sponsors langs loopt…

Foto’s: Onbekend. (Enkele zouden van Geja Hesseling kunnen zijn, maar ze denkt niet dat zij alle foto’s heeft genomen)

Ander Noordhornnieuws: http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn (regio), Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Opknapbeurt gebouw en terrein OBS De Molshoop – herfst 1996 (Deel 2, slot)

  1. Trinus zegt:

    Het gaat nergens om maar meester Blauw mijn oude meester wat die allemaal wel niet voor Noordhorn doet ik neem ik mijn pet er voor af alle dagen maar weer op pad Ik vind het wel eens tijd dat hij eens in het zonnetje wordt gezet dat heeft hij wel verdiend Groetjes uit Damwoude Trinus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.