NOORDHORN: Opknapbeurt gebouw en terrein OBS De Molshoop – herfst 1996

In het overlijdensbericht van vermaard fotograaf Omke Oudeman liet ik een foto zien die gemaakt is tijdens de ‘feestelijke opening’ van de gerenoveerde OBS “De Molshoop” op 1 november 1996. Op die foto staat Omke zelf te midden van de kinderen en de volwassenen die betrokken waren bij genoemde opening. Misschien dat ik nog eens foto’s tegen kom die Omke Oudeman zelf heeft gemaakt (zo stond ie een keer vroeg bij ons op de stoep, op een ‘vrije dag’, toen hij ingeseind was dat ik zou worden verrast met een feestelijk ontbijt….).
Hier nog wat meer foto’s van de gebeurtenissen op 1 november, maar ook op 26 oktober, toen er nog volop werd gewerkt aan het speelterrein achter het schoolgebouw. Wat een prestatie van al die vrijwilligers, voornamelijk ouders (al gold het wel een buurtproject…) Het speelplaatsenplan fase 3 werd op een fantastische manier ingevuld, ik heb er nog steeds diep respect voor. Plannen maken, uitwerken, bespreken, overleggen met autoriteiten, geld inzamelen, ondernemers inschakelen, werkkrachten bij elkaar krijgen, op meerdere dagen….. Dat verdiende ook wel een bijzondere afsluiting:
OBS 1996 01
Wethouder Anton Barske dirigeert het koor van kinderen en ‘groten’; juf Marjan zingt uit volle borst mee. Rechts onder fotograaf Omke Oudeman met riem van fototas. De andere fotograaf zou Sam Levy wel eens kunnen zijn…(Ja, van mij is ook nog iets te zien, een halve maan ongeveer…)
OBS 1996 02
Er was ook muziek ter plekke! Een klein draaiorgel, maar wel een bijzonder exemplaar!
OBS 1996 03
Klopt! Zelf sta ik er niet zo florissant op, rechts… Wel letterlijk in het zonnetje… Wethouder Anton Barske aan het woord (Hij is nu burgemeester van een gemeente in Zuid-Holland, na twee periodes in Limburg). Op de achtergrond een andere wethouder van toen, Riekus Hielema, een bekende Grijpskerker.
OBS 1996 04
Kinderen met ballonnen op het prachtige speelterrein, wachtend op het moment dat  ze de ballonnen kunnen loslaten. (Of zijn er al enkele de lucht in??!) Bekende gezichten, maar wel 18 jaar geleden….
OBS 1996 05
Hier zijn geen ballonnen meer te zien, die zullen dus wel het luchtruim hebben gekozen… Gezellig ongedwongen, en eigenlijk hoorde ook dat bij de Molshoop…..
OBS 1996 06
Binnen in de hal van de toenmalige school is de catering zo te zien goed geregeld! Juf Trijntje en juf Vesna in beeld, meer naar achteren Marga van der Kamp, een van de ouders/buurtbewoners. Links achter op het toneel herken ik in ieder geval gemeenteman Harm Eding…

Deel 2 volgt
Wie de foto’s maakte? Geja Hesseling? Of was het toch iemand anders? Ik weet het niet meer….

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.