NOORDHORN: Fotograaf Omke Oudeman overleden (Nieuwsbericht RTVNoord)

In de nieuwsberichten van RTVNoord las ik dat afgelopen zaterdag (pers)fotograaf Omke Oudeman (Boerakker) is overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Omke Oudeman was in de regio Westerkwartier een bekende verschijning. Hij werkte als freelancer voor o.a. het Dagblad van het Noorden en voor de Leekster Courant. Als er iets in Noordhorn te doen was, op school bijvoorbeeld, kwam Omke vaak om foto’s te nemen. Hier een foto uit november 1996 toen het schoolgebouw en directe omgeving na een fikse opknapbeurt met enig feestelijk vertoon werden ‘heropend’:
2014-10-13 19-58-03_3728 verkl
In het midden fotograaf Omke Oudeman met zijn donkere haardos en baard, luisterend en kijkend naar wethouder Anton Barske, op 1 november 1996 (Later meer foto’s die bij deze gelegenheid werden gemaakt).
Omke Oudeman was een van de drijvende krachten achter de stichting “Mien Westerkwartier”, waarvan hij zowel penningmeester als secretaris is geweest. Hij is 57 jaar geworden.
2014-10-13 19-58-03_3728 crop verkl

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.