NOORDHORN: Doorkomst TOCHT OM DE NOORD – Zondag 28-09-2014 (Deel 6)

TOCHT OM DE NOORD, negende editie, twee dagen lang, of ééntje… Ruim 40 km per dag, of 25, 15…. Officieel 4500 deelnemers, het maximum. Volgende keer, het tweede lustrum, misschien 5000… (Sommige bladen zoals “Het Westerkwartier” zijn zelfs dat aantal al gepasseerd, schreven over 6000 deelnemers, op één afstand: 40 km…)
De zesde reeks foto’s:
IMG_0941 TodN

Af en toe komt er ook een deelnemende dorpsgenoot voorbij, zoals hier Jaap Sikkema, in het midden vooraan… Hulde!
IMG_0942 TodN IMG_0943 TodNJPG
Soms is er even tijd voor een hoffelijk dansje, maar al gauw moeten er weer flyers worden uitgedeeld…..
IMG_0944 TodN
Waarachtig, de onvolprezen WAARKster heeft onder de wandelaars een meelafnemer gevonden! (“Meel niet in je mond houden, hoor!”)
IMG_0945 TodN
En weer die intense uitdrukking van tevredenheid, geluk, plezier…. Je zou de hele wereld zo’n wandelevenement toewensen!
IMG_0949 TodN
Ha, ook kinderen uit een vroeger tijdperk, onder de hoede van Vrouwe Anna! Als ze nou maar niet ondersteboven worden gelopen door vluchtende Schotten en schietende musketiers….
IMG_0950 TodN
Voorlopig staan de muskettendragers waakzaam bij de entree van de koren- en pelmolen “Fortuna”. Geeft een veilig gevoel….
IMG_0951 TodN
Er zijn tijden geweest dat Wagenborgen zich niet zo nadrukkelijk presenteerde…. Verfrissend, dat eigene!  (De spelling van het Gronings? Daarover valt nog wel iets te zeggen…)
IMG_0953 TodN
Daar gaat ie weer, onze Schot! Op de vlucht voor de musketiers… (Hoe zat dat historisch ook al weer???!!)
IMG_0956 TodN IMG_0960 TodN
Ja, zo’n cameraman is in dit deels sportieve, deels historische spektakel toch een opvallende verschijning! (Nee, zo’n camera knalt niet en geeft evenmin kruitdampen…)
IMG_0958 TodN IMG_0959 TodN
Het moment om wat verder af te zakken, richting het tunnelgebied, bij de camera vandaan… (Anders versjteer ik weer een opname….)
IMG_0962 TodN IMG_0963 verkl
Er wordt nog steeds verbazingwekkend goed gelopen! Of zijn dit deelnemers op kortere afstanden? (Ik las dat ze in Lutjegast in 2015 bij de 4-jaarlijkse Struuntocht geen 40 km meer organiseren, dat lijkt me een betreurenswaardige beslissing!)
IMG_0964 TodN
Ja, zo liep ik ook, tussen globaal genomen 1987 en 2005…. Wekelijks, als het mogelijk was… Maar ja, daar is de klad in gekomen, al stimuleert zo’n Tocht om de Noord wel om……
IMG_0965 TodN
Och, helemaal vergeten… Ik zou matador Michael van Agteren met zijn maten opwachten aan de noordgrens van Noordhorn, met een sixpack, minstens…  Achter Michael rechts Noordhorner Harry Geertsema, stralend als gewoonlijk. En in het midden is nog net zichtbaar Koos Zijlstra in het shirt van de RoPa Runners… (Koos is een oud-leerling uit Zuidhorn, woont tegenwoordig in Zwolle)
IMG_0967 TodN
Nee, dit is niet wat het lijkt… De jonge wandelaarster kan echt wel verder wandelen naar de eindstreep. Ze heeft alleen niet zoveel zin om op de foto te komen… (Gelukkig, haar moeder vindt het geen enkel probleem…)

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 28-09-2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.