NOORDHORN: Doorkomst TOCHT OM DE NOORD – zondag 28-09-2014 (Deel 7)

Nog 1 à 2 reeksen impressies van de TOCHT OM DE NOORD, dan heb ik mijn fotoverhaal verteld… De doorkomst door Noordhorn, tweede dag, en wat een dag!
Deel 7:
IMG_0968 TodN IMG_0969 TodN
Doorkomst van de Tocht om de Noord over de tunnel Gluphörn. Sommigen vief voortstappend, anderen toch wat moeizamer de pas erin houdend….
IMG_0971 TodN
Wat ook altijd opvalt naarmate je verder achterin het peloton een kijkje neemt: De toenemende zwijgzaamheid. De meeste wandelaars houden niet zo van babbelen als het lopen moeilijker gaat…
IMG_0972 TodN
Het tunnelgebied oostwaarts, met enig zicht op de verlegde N355 richting de vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal…
IMG_0974 TodN IMG_0975 TodN
IMG_0976 TodN IMG_0977 TodNJPG
Eigenlijk lopen de meeste deelnemers nog heel acceptabel! De afstand is dan misschien wel ver, vooral als je 2 x 40 km loopt…. Maar de omstandigheden hadden niet beter kunnen zijn!
IMG_0982 TodN
Nee, ik ga niet verder mee richting Zuidhorn. Zalencentrum Balk kunnen de wandelaars blindelings vinden, het is me er bovendien veel te druk. En de stamppot gaat immers aan mijn neus voorbij…
IMG_0983 TodN
De banken voor de woonboerderij “Sicke Benninghestede” worden nu toch intensief gebruikt. En daarvoor zijn ze ook bedoeld….
IMG_0986 TodN
De koren- en pelmolen “Fortuna” biedt nog steeds een feestelijke aanblik met kijkers op de omloop en wandelaars die voorbij komen over de Langestraat….
IMG_0987 TodN IMG_0988 TodN
Op weg naar huis… Nog even wat foto’s geknipt op de hoek van de Langestraat/Noorderweg/Nieuwstraat… Links echte deelnemers, rechts pseudo deelnemers, en dat weten de jongedames ook….

SLOT VOLGT!
©foto’s: jan blaauw, 28-09-2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.