NOORDHORN: Even een TodN-break… Stremmingen, schoonmaak brandstoftanks Pijpker, herfst en….

Een tussendoortje, later weer beelden van de doorkomst van de TOCHT OM DE NOORD hier in Noordhorn. Nu: Een allegaartje:
IMG_2183 verkl

Denk aan de stremming van de Langestraat Zuid vanaf donderdag 2 oktober, tussen woonboerderij en tunnelgebied, voorkom onprettige verrassingen…
IMG_2189 verkl
Het zal misschien voor de elektrisch aangedreven fietsen heel logisch zijn, deze omleiding… Je komt aan de noordkant van het kanaal uit de richting Koopman Transport bij de brug, je ziet dat je niet rechtsaf kunt (verleggen en vernieuwen leidingen in verband met de vervanging van de tafelbrug in 2015), je wordt de kant van Noordhorn op gestuurd.
IMG_2190 verkl IMG_2191 verkl
Op de hoek bij Bé-Jo word je naar rechts gestuurd, de N355 oversteken. Vervolgens op de hoek bij Willem Wieringa wordt de route over de parallelweg richting brug aangewezen.. Allemaal bedoeld voor de fietsers richting Groningen en Zuidhorn… Ongetwijfeld allemaal volgens de regels… Maar wel erg omslachtig….
IMG_2189 verkl
Fietsers richting Groningen en Zuidhorn? Die kunnen hier bij de brug toch wel voorzichtig oversteken? Het is er veel minder druk na de opening van de verlegde N355….
IMG_2193 verkl
Bij Garage Pijpker in de Langestraat wordt al geruime tijd gewerkt aan de brandstofreservoirs. Schoonmaken? Verbeteren? Verruimen? Nieuwe regels?
IMG_2194 verkl
IMG_2197 verkl
Zal wel gauw klaar zijn, want anders wordt het een fikse schadepost voor de Toyota Garage, er kan niet worden getankt…. Veiligheid voor de woonomgeving is vanzelfsprekend wel van groot belang!
IMG_2198 verkl
Het is oktober, de wijnmaand. De herfst is steeds nadrukkelijker in beeld zoals hier in de Torenstraat. Mist, vallende bladeren en vruchten, bladverkleuring….. Voor kijkers en kiekers wellicht het mooiste seizoen!
GeJ TodN 03 verkl
Nee, ik deed niet mee aan de Tocht om de Noord…. Was ‘slechts’ kieker… En nee, ik zet me zelf normaal gesproken niet op de foto, noch op de weblog… Gerrit de Jonge uit de Langestraat nam enkele foto’s van mij, hij vond dat ik er ook eens op moest… Gerrit, bedankt!
015 verkl
Dan, als sluitstuk, ook meteen maar een tweede… Genomen door wegverleggingswatcher en buurtbewoner Jan Thijs de Haan… Schiere kiek, met als gesprekspartner Kees de Jong, van de Lindestraat…
Fotografen bedankt! (Kan ik er weer máánden tegen….)

©foto’s (op de laatste 2 na): jan blaauw, 30/09 en 01/10/2014 (Canon Ixus 150)
Een na laatste foto: Gerrit de Jonge – 28-09-2014
Laatste foto: Jan Thijs de Haan – 28-09-2014

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.