NOORDHORN: Doortocht TOCHT OM DE NOORD – Zondag 28-09-2014 (Deel 4)

Ander Noordhornnieuws, zoals nieuwe stremmingen en knikkende lantaarnpalen: Zie http://www.bloeiendonkruid.com

Het wandelfeest van de Tocht om de Noord, de negende editie, is in mijn hoofd nog steeds gaande, ook al zijn we al weer twee dagen verder…. Foto’s die een indruk geven van de doorkomst in Noordhorn, vooral nabij koren- en pelmolen “Fortuna“:
IMG_0847 TodN
De musketiers zoeken een moment verpozing bij de vuurkorf, en bij de marketentster, beide warmte gevend… Het kanon staat nu in de richting van de Langestraat, waar de wandelaars  vandaan komen….
IMG_0849 TodN IMG_0850 TodN
De grootste drukte moet nog steeds komen… Blijkbaar staat het kanon strategisch nog steeds niet goed, verplaatsen maar weer… Goed dat er niet mee werd geschoten…
IMG_0851 TodN IMG_0852 TodN
IMG_0855 TodN
Ja, de banken op de hoek van de Oosterweg bij de “Sicke Benninghestede” zijn uitstekende rustpunten! Ook al is het ‘maar’ een kleine 2 kilometer meer naar de finish bij Zalencentrum Balk!
IMG_0843 TodN  IMG_0857 TodN2
Een wandelaar leest al lopend de uitgedeelde flyer. Wel uitkijken, want er huist af en toe gevaar in de Langestraat, zoals hier bij het passeren van de vrachtwagencombinatie van Oosterhof/Holman. In het tunnelgebied wordt geasfalteerd, een concurrerende bezigheid…
IMG_0858 TodN
Nee, hier zitten geen clandestiene wandelaars in… (Al zag ik later wel vermoeide lopers die zich per fietstaxi lieten vervoeren naar een plek verderop op de route….)
IMG_0871 TodN
Nu wordt het drukker in de Langestraat, maar het straattoneel blijft zijn voorstellingen verzorgen. Ach, de wandelaars lopen er gewoon langs, of blijven even plakken…
IMG_0874TodN
De WAARKster en de Schot, ze blijven succesvol met hun act, en de musketten blijven er aan te pas komen….
IMG_0881 TodN IMG_0887 TodN
IMG_0896 TodN
Zo te zien zitten molenaar en molenaarsvrouw pal voor de loop van het kanon… Zou ik niet zo gemoedelijk meel gaan afwegen…
IMG_0898 TodN
Drie bekende Noordhorners op de zijtribune: Oud-Dorpsbelangenvoorzitter Derk-Jan van den Bos, oud-burgemeester van Noordhorn Ginus van der Velde, historische flyeruitdeler Heer Wijnand….
IMG_0899 TodN IMG_0900 TodN
Het afwegen van het meel, een kwaliteitsproduct van “Fortuna”, gaat uitstekend. De verkoop loopt minder vlot, al doet de WAARKster haar uiterste best. Erg veel hulp van de man aan haar zijde krijgt ze trouwens niet…. (Valt me tegen, Geert!)
IMG_0901 TodN
Maar ja, het is zondag, niet de meest gunstige dag voor commerciële activiteiten in Noordhorn…

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 28-09-2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.