NOORDHORN: Wandelzondag 28-09-2014, doortochtplaats voor topper TOCHT OM DE NOORD (4500 deelnemers!) – Inleiding

Zie vooral ook http://www.bloeiendonkruid.com

Noordhorn als doorkomstplaats op de tweede dag van wandeltopper TOCHT OM DE NOORD, de welhaast perfecte creatie van Peter Veldhuis c.s. ’s Morgens na het kieken van het asfalteren bij de wegverlegging van de N355 een kijkje genomen bij de vroege voorbereidingen bij koren- en pelmolen “Fortuna“. Molenaar Drewe Schouten is al ter plekke, en super vrijwilliger Ginus van der Velde ook, met stropakken, voor de VIP-tribune:
IMG_5147 verkl
Als ik vanaf de Industrieweg door de Schippersstraat (de kleinste, maar gezelligste Noordhorner straat) kom, is de gezelligheid van de BURENDAG nog te ruiken…
IMG_5148 verkl IMG_5149 verkl
Tegenover het molenhuis op het pleintje bij voormalig café “Welgelegen” is chauffeur Ginus aan het maoeuvreren met een aanhanger met stropakken. “Hoe wil je het hebben, Drewe?” “Nou, een metertje naar deze kant…”
IMG_5150 verkl IMG_5152 verkl
Vanaf de molenomloop is het goed te zien dat de zondagochtendrust nog nauwelijks wordt verstoord. Enkele vroege wielrenners die via de Schippersstraat weer op hun route uitkomen, een jongedame die haar hond uitlaat….
IMG_5156 verklJPG
Zo, de VIP-tribune is gereed, en dat moet ook onder de kritische blikken van Ginus van der Velde en van “Welgelegen”… Nee, de eerste wandelaars zijn nog niet in het vizier… Even een break…
WORDT VERVOLGD!

©foto’s: jan blaauw, 28-09-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.