NOORDHORN: Burendag met straatverkoop – zaterdag 27-09-2014

Hoe nijver zou Noordhorn zijn op zaterdag 27 september 2014, als de landelijk uitgeroepen BURENDAG wordt ‘gevierd’?!  In voorgaande jaren concentreerden belangstellende buren zich op de klusbijeenkomst in en bij het dorpshuis “De Dörpsstee”. Vanuit Dorpsbelangen Noordhorn is de oproep gedaan het dit jaar anders te gaan doen: Hou tussen 10.00 en 16.00 uur een schuurverkoop, gezellig samen op straat spullen aan de man brengen! En dan bij het afsluiten elkaar wat lekkers aanbieden….. Burendag in Noordhorn veranderen in een (door)lopend buffet! Dat zou toch vele inwoners moeten aanspreken… Of dat ook zo was? Het idee werd breed omarmd en nadrukkelijk onderstreept. Echter, in de dagelijkse werkelijkheid waren er op 27 september vele andere verleidingen en praktische bezwaren (én onwetendheid…)  Toch werden er waardevolle initiatieven ontplooid! De volgende keer iets eerder en  vaker en intensiever reclame maken, dan komt het helemaal goed:
IMG_0586 verkl

Volgens bewoners Grietje en Herman de gezelligste plek in heel Noordhorn: De Schippersstraat! Ze hebben buurman Taeke op bezoek, en die knikt….

IMG_0569 verkl
Bij Rob en Fransje midden in de Langestraat is ook iedereen welkom, en kan er van alles voor een zacht prijsje worden gekocht. De postbesteller bleek beroepshalve aanwezig.
IMG_0590 verkl
Zo kan het ook: Oma en kleindochter, samen aan het puzzelen! (En de puzzel is kort ervoor bij de buren aangeschaft…)
IMG_0615 verkl
Wat dit met BURENDAG te maken heeft??! Nou, de buren van de tunnel hebben meermalen hun verontrusting kenbaar gemaakt over de volgens hen te lage rand van de tunnel. Er wordt nu gezocht naar een definitieve verhoging. Tot zolang zijn er tijdelijk bouwhekken aangebracht.
IMG_0616 verkl
Buurman Ginus is bij zijn buurvrouw bezig de schutting schoon te spuiten.
IMG_0601 verkl
Ook in het gedeelte van Noordhorn tussen tunnel en tafelbrug (wel eens gekscherend Midhorn genoemd) zijn op enkele plaatsen schuurverkopen ingericht. Zoals hier bij de familie Gorter, waar wordt gezocht naar een optimale presentatie!
IMG_0633 verkl
Aan het andere eind van het dorp, aan de Noorderweg, zijn er verschillende stands met goed gehumeurde verkopers. “Hoe is het met de klandizie, jongens?!” “Nou, het mag wel wat drukker worden, vanmiddag waarschijnlijk!” Ze blijven er vertrouwen in houden!
IMG_0668 verkl
Eén “voorwerp” op dit kleed aan de Moeshorn is beslist niet te koop…
IMG_0684 verkl
“Als de klanten niet bij mij komen, dan moet ik maar naar de klanten toe!” aldus Klaas Veenstra. Hij is met zijn gerenoveerde bakfiets op stap gegaan. Of de bakfiets ook te koop is???! Ja, contact opnemen met Klaas!
IMG_0692 verkl
Strategisch een bijzonder goede stek, hier op de hoek van Langestraat en Nieuwstraat! Aangenaam vertoeven, maar ook hier was magertjes gesteld met de voorbijkomende klanten…  En de buren….
IMG_0709 verkl
Burendag bij Anita Nanninga aan de Langestraat Noord. “Ga jij ook wat uit zoeken?” was mijn vraag aan de jongste belangstellende. “Ik ga fietsen!” was zijn duidelijk antwoord…
IMG_0736 verkl IMG_0737 verkl
Burendag op molen “Fortuna”. Molenaar Klaas legt twee jeugdige belangstellenden de werking van de wieken uit, en de invloed van het doek… En hoe je een en ander kunt regelen… Leergierige kinderen, molenaars in de dop!
IMG_0741 verkl
Het fraaie uitzicht vanaf de molenomloop over de Langestraat Midden. Zondag 28 september zal het hier veel drukker zijn als de wandelaars van Tocht om de Noord passeren!

©foto’s: jan blaauw, 27-09-2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.