NOORDHORN, méér dan een tunnel: Klus Nieuwstraat, reparatie torendak, zon over het kanaal….

Noordhorn is vanzelfsprekend méér dan alleen maar een N355 die in ruim een jaar tijd dorpsingrijpend is verlegd… De aandacht voor de tunnelbouw, de verlegde weg, de nieuwe brug, het slokt al gauw andere aandachtspunten op als een Holle Bolle Gijs… Hier toch wat van die andere items:
IMG_2031 verkl
Dinsdagmorgen 16/09 gezien in de Nieuwstraat bij het huis naast mevrouw Boer waar nieuwe bewoners zijn gekomen. In het huis zelf is heel wat vernieuwd, de tuin achter en voor? Grondig aangepakt! En deze morgen staat er een prachtige machine ten dienste van een gevelreiniger o.i.d.
IMG_2032 verkl IMG_2036 verkl
De woningverbeteraar boven in het bakje op hoog niveau, bezig zijn masker op te zetten.
Toen ik later terug kwam, was de klus al geklaard….
IMG_2037 verkl
Ook dinsdagmorgen 16/09, bij de zuidkant van de brug. Hoort dit bij de voorbereidingen voor de vervanging van de huidige, krakende tafelbrug? Verleggen cq. vernieuwen van diverse leidingen?
IMG_2038 verkl
Dinsdagmiddag tegen een uur of vier… Over het fietspad vanaf de Langestraat Noord richting rotonde. Mooi dat nieuwe bord NOORDHORN en het grote duidelijke bord naast het fietspad.
IMG_2039 verkl
Dichter bij de rotonde waar nog steeds het gele bord staat dat vermeldt dat ingaande 15 september het nieuwe tracé in gebruik is genomen. Lijkt me een overbodig bord, kan wel weg… (Staat sowieso in de weg, kan ik de Blauwe Engel van Harrie Winters niet goed zien die juist passeert op de rotonde…)
IMG_2040 verkl
Vanmorgen, 17/09, weer zo’n prachtige septemberdag, al vroeg uit de veren en aan de wandel. Bij de kerktoren kenmerkende geluiden van steigerbouwers, het klinkt door tot ver in de omgeving.
IMG_2043 verkl
Medewerkers van Gjaltema Steigerbouw zijn bezig langs de noordkant van de toren een hoge steiger in elkaar te zetten. Een aangever beneden, twee inelkaarzetters boven….
IMG_2044 verkl IMG_2046 verkl
Weer een nieuw metalen deel naar boven gehesen, wordt daar op zijn plek gelegd door de ervaren bouwers…

Deel 2 volgt…..
©foto’s: jan blaauw, 16 en 17 september 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.