NOORDHORN, meer dan een tunnel: Reparatie torendak, zon over het kanaal, slordig Dagblad……..

De euforie over de herfstmaand duurt voort, heerlijk! Vanmorgen al rondgewandeld, voordat het me te warm zou worden… De steiger bij de toren is klaar de Gjaltema-mannen hebben vaardig en vlot gewerkt! Aannemer Fokko Ellens kan maandag aan de slag met de definitieve reparatie van het torendak. Het stevige ‘noodverband’ dat na de stormschade is aangebracht, wordt vervangen. Nieuw zink, nieuw lood… Vervolg van de beelden van gisteren, 17 september jongstleden. En een extraatje, want de tunnel ligt, hoe je het ook bekijkt en beschrijft, toch echt van A t/m Z in Noordhorn. Niet voor 3, niet voor 7, maar voor de volle 100%!
IMG_2048 verkl
Twee steigerbouwers van Gjaltema, gedeeltelijk zichtbaar tussen de verkleurende kastanjebladeren… Wachtend op de steigerdelen die vanaf  de begane grond worden ‘aangereikt’…
IMG_2049 verkl
Steigerbouw moet je durven, en kunnen…
IMG_2051 verkl
Een ware acrobaat, deze Gjaltema-steigerbouwer… Gelukkig wel met veiligheidsriem!
IMG_2053 verkl
En zo werken de bouwers zichzelf de hoogte in….
IMG_2055 verkl
’s Avonds nog even rond gelopen, ook langs het kanaal. Zie hoe de “Progress” wordt verguld! Er wordt nog steeds gebaggerd!
IMG_2058 verkl
De MADI glijdt onder de geheven tafelbrug door…. Eerst dacht ik dat er MAD 1 stond. Gek…..
IMG_2059 verkl
Nee, geen ‘woepster’… Lengte 80 meter, breedte ruim 8… Tonnage: 1093
IMG_2061 verkl
Septemberavondsfeer… De MADI passeert de PROGRESS, richting spoorbrug. Daar komt de volgende!
IMG_2062 verkl
De gezamenlijke inrit van de familie Kok (in en achter de voormalige Chr.MAVO) en Jan Thijs en Heleen de Haan (in de voormalige directeurswoning) is grondig verbeterd, als gevolg van en vervolg op de tunnelwerkzaamheden. Nieuwe trottoirband, nieuw onderkleed, nieuwe steentjes….
2014-09-17 23-28-24_3677 verkl
Deze foto met bijschrift trof ik gisteravond laat aan in de dinsdageditie van het Dagblad van het Noorden, pagina 25. Je kunt er schouderophalend aan voorbij gaan, maar dat doe ik deze keer dus niet. De kop? Zo overdreven dat het nergens meer op slaat…. (Voor wie is het dan een ramp? Een ramp is helaas heel wat erger…)
En het onderschrift… Daar staat ZUIDHORN, terwijl, hoe je het ook bekijkt, de tunnel toch echt volledig op Noordhorns grondgebied ligt. En lang niet tot ieders plezier… De oplossing van Zuidhorner knelpunten is pijnlijk duidelijk aan de noordkant van het kanaal neergelegd, het zij zo! Maar als er dan een enkel keertje mee valt te ‘pronken’, wordt het kunstwerk aan Zuidhorn toegeschreven… Journalistiek van likmevestje…. (En nee, de tunnel ligt ook niet tussen Zuidhorn en Noordhorn!)

©foto’s: jan blaauw, 17 september 2014 (Canon Ixus 150); krantenknipsel uit het Dagblad van het Noorden van dinsdag 16 september 2014, pagina 25.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.