NOORDHORN: Rommelmarkt, scheepvaart, wegverlegging N355…..

IMG_1636 crop verkl
Pffff… Nee, niet vanwege de warmte, de temperatuur is heerlijk, “voor de tijd van het jaar…” Wel vanwege de koortsachtige drukte die er vandaag heerste op en bij het tunnelgebied. Het domein van afwerkende grondwerkers, opruimende vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten, lichtmastmonteurs e.a. Uitkijken geblazen!
Zaterdag 13 september dus niet alleen Open Monumentendag, maar in Noordhorn vooral ook de dag van de ROMMELMARKT van de Hervormde Kerk, in de grote tent achter de Wegwijzer (ook te bereiken via de Lindestraat) en in de grote zaal van de Wegwijzer zelf, waar de boeken, CD’s, Dvd’s etc. aan de man/vrouw worden gebracht. Althans pogingen daartoe worden ondernomen…. Niet vergeten dus, de Rommelmarkt aan de Oosterweg, vanaf 9.00 uur! (Tot halverwege de middag ongeveer…)

Dan de scheepvaart op het Van Starkenborghkanaal. Voor mij rustgevend om naar te kijken en dat is soms gewoon nodig….
IMG_1945 verkl

Foto die ik 10 september maakte vanaf de Zuidhornkant bij de brug, toen ik even moest wachten. Niet alleen grote boten, ook kleienere, zoals deze “Fransisca”, ruim 1000 ton, als ik het goed heb onthouden… (Of zat die er net onder???!)
IMG_1946 verkl
Woensdagavond 10 september…. Soms is het moeilijk te beoordelen of een boot onder de brug door kan…. Deze Duitse pleziervaarder bijvoorbeeld. Een geval van net niét…….
IMG_1948 verkl
dus toch de brug maar omhoog……. Is er dan contact tussen ‘kapitein’ en brugwachter (vanaf de sluis bij Gaarkeuken)?

Donderdag 11 september – ’s middags:
IMG_1952 verkl
Vanaf de Langestraat Noord richting de rotonde…
Links een befaamd bord intussen, met een tekst die waarschuwend is, maar ook verwarrend…. In ieder geval: PAS OP! Rechts al een nieuw blauw bord met nog enkele afplakkingen. Op de achtergrond wordt o.a. gewerkt aan het plaatsen van lantarenpalen, nou ja, lichtmasten…
IMG_1954 verkl
De grote, nieuwe handwijzer staat inmiddels keurig recht op de gemaaide bult van de rotonde. De haspel zal te maken hebben met de bekabeling van de lichtmasten, erg laat gepland in het rooster van werkzaamheden,,,
IMG_1956 verkl
Erg florissant ziet het er nog niet uit… Was dit bermgedeelte eerder keurig afgewerkt, wordt het iets later prompt weer overhoop gehaald… Bezigheden van de lantarenpalenplaatsers….
IMG_1957 verkl
Langzamerhand zijn/worden ook de definitieve verkeersborden geplaatst. Hier bij de Mokkenburgweg Noord met links de aftakking (fietspad!) naar de Industrieweg. Waarom het eerste stukje Mokkenburgweg fietspad is, vanaf deze plek dan ineens niet meer? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de bestemming van de lege plek die Mokkenburgweg 1 heeft achtergelaten…IMG_1958 verkl
Bij de brug, blik naar het oosten gericht, een toerist? Tussen tafelbrug en NVH-brug een vrij grote binnenvaarder die zo te zien niet kan of mag doorvaren. Wil de brug niet omhoog???!

©foto’s: jan blaauw, 10 en 11 september 2014 (Canon Ixus 150)
WORDT VERVOLGD!

Voor ander Noordhornnieuws + WEEKBERICHT PROV.GRONINGEN (door Yvonne Arnst): zie http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.