NOORDHORN: Scheepvaart en tunnelwerk… Foto’s 11-09-2012 (Deel 2)

Het tweede deel van de foto’s die ik gisteren (11/09) maakte bij kanaal en tunnelterrein:
IMG_1960 verkl

De forse binnenvaarder DESAFIO die gisteren onverwacht stillag aan de oostkant van de tafelbrug. Niet duidelijk was waarom… (Althans: Mij was het niet duidelijk…)
IMG_1964 verkl
Dan komt vanaf de andere kant (uit de richting van de spoorbrug) de ANIMO. De bellen van de tafelbrug gaan rinkelen, het licht voor het wegverkeer springt op rood, de bomen gaan naar beneden… De ANIMO stoomt onder de geheven tafelbrug door richting Stad…
IMG_1965 verkl
Daarna krijgt de DESAFIO blijkbaar ook groen licht om door te varen. Het duurt even voor het geladen schip op snelheid komt, het wegverkeer moet iets langer wachten. Daar komt ie…
IMG_1966 verkl
De maximale maten voor deze vaarweg Lemmer/Delfzijl, maar het tonnage is minder groot dan ik had verwacht… Minder diepgang?
IMG_1968 verkl
Hier de DESAFIO in tegenlicht, op weg naar de spoorbrug… De verwilderde bermbegroeiing zit bijna in de weg…
IMG_1969 verkl
Een vrachtwagen van Kegelaar (of is het Kevelaar?) die blijkbaar steevast rijdt voor GMB. Brengen of ophalen?
IMG_1970 verkl
Mooi machientje! Eerst dacht ik dat ie net van de auto was gereden, maar later blijkt dat ie juist op die auto moet om weggebracht te worden…
IMG_1971 verkl
Het keurig verharde pad naar de pompkelder! Hier is er nog geen zwarte grond over uitgestrooid en ingereden…. (En er liggen nog geen forse keien ter bepaling van de grenzen van het pad, en ter opluistering…)
IMG_1973 verkl
Vertekende werkelijkheid? Hier lijkt de landweg aan de noordwestkant van de tunnel langs de sloot te lopen… Een dag later blijkt de route echter uitgegraven tussen de geplaatste latjes…. Arbeid heeft vaak een dynamisch karakter…
IMG_1974 verkl
Het tunnelgebied aan de westkant van de ‘noodweg’… Op de achtergrond is de kleine grijper inmiddels op de laadbak van de kleine vrachtwagen beland….

©foto’s: jan blaauw, 11 september 2014 (Canon Ixus 150)
Voor ander Noordhornnieuws, o.a. het WEEKBERICHT 37 van de Provincie Groningen: http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.