NOORDHORN: Renovatie sportgebouw Oosterweg – deel 1 (Foto’s 28-08-2014)

Voor tunnelterreinfoto’s, Kanaalpop, paragliding, paddenstoelen: zie http://www.bloeiendonkruid.com

Aan het eind van de donderdagmiddag, even na vijven, met de grootste Canon (maar ook de kleine…) naar het sportgebouw aan de Oosterweg, waar “iets te doen is”…. De weg is nog steeds afgesloten, het asbestgevaar is echter geweken. Nu is de geweldige Vrieswijk-hijskraan de blikvanger, ten dienste van aannemer Kooi en (onder)aannemer Kodeprofiel (Marum), de laatste gespecialiseerd in o.a. het plaatsen van dakplaten. Race tegen de klok, het dak moet dicht, voor de regen valt….. Vol bewondering kijk ik naar het gesmeerd verlopende teamwork van kraanmachinist, grondpersoneel en ‘dakhazen’… Samen met architect Durk van der Velde (Grijpskerk) en gemeenteman Harm Eding (verbouw-verantwoordelijke) neem ik een kijkje en wat kiekjes binnen in het gebouw, waar enige rommeligheid (voor de leek) overheerst, maar waarin (in de loop van volgende week) toch weer kan worden gesport!  Noordhorn kan blij zijn met deze vernieuwing, het dorp houdt de beschikking over een belangrijke voorziening, die up to date is!
IMG_4369 verkl
Als ik van het voetpad komend de Nieuwstraat in loop, is de grote hijskraan niet over het hoofd te zien. Torend uit boven het dak van de familie Schilstra en de monumentale kastanje…..
IMG_4371 verkl
Het noordeinde van de Oosterweg lijkt volgepropt, maar ik wurm me er wel door…
IMG_4375 verkl
De luchtreis van een pakket dakplaten, van A naar B, van aankomstplaats naar verwerkingsstee….
IMG_4379 verkl
Hier is die verwerkingsstee, waar zorgzaam met de pakketten wordt omgegaan. Plastic eraf en klaar maken voor afzonderlijk transport richting dak….
IMG_4380 verkl
Ja, daar is dat open liggende dak van de gymzaal, waar in de voorgaande dagen op verantwoorde wijze asbest is verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Op het dak aannemer/timmerman Reint Kooi die al gauw gezelschap krijgt van de virtuozen van Kodeprofiel.
IMG_4381 verkl
Ja, daar is Reint Kooi, hij kan nog lachen, ondanks het gevorderde uur en de donkere lucht! Wacht, we halen hem iets dichterbij!
IMG_4381 crop verkl
IMG_4387 verkl
Een nieuwe bundel, zacht landend (er zitten pallets onder!) Alles keurig op maat, snel te plaatsen en dat gebeurt ook! Vakwerk!
IMG_4390 verkl
IMG_4393 verkl
Rondgeleid door architect Durk van der Velde en Harm, “van de gemeente”, kijk ik naar en kiek ik het ‘open’ dak, met en zonder flitslicht….
IMG_4395 verkl
IMG_4396 verkl
Hier is aan de oostzijde van de zaal een nieuwe materialenberging gecreëerd, de ruimtes voor het douchen zijn beide kleiner geworden.
IMG_4398 verkl
Ingang van een van de doucheruimtes, met zichtbaar de hap die de nieuwe berging uit de doucheruimte heeft genomen.
IMG_4400 verkl
Je zou denken dat hier voorlopig niet kan worden gesport, maar Harm Eding verzekerde dat in de loop van de volgende week de zaal kan worden gebruikt! (Al blijft het qua voorzieningen nog enigszins behelpen)
IMG_4401 verkl
Overal dubbel glas, een van de maatregelen die zijn getroffen om tot een duurzamer gebruik te komen van deze voorziening. Er is nog meer geïsoleerd, de verlichting in de kleedkamers is voorzien van ‘aanwezigheidssensoren’ en ook de verwarming is aangepast.
IMG_4403 verkl
Zoekplaatje…. Links is voor de scherpe waarnemer iets te zien van de lijfelijke aanwezigheid van Reint Kooi, dak dichtend.
IMG_4404 verkl
Twee belangrijke schakels voor wat betreft de renovatie. Rechts architect Durk van der Velde, links gemeenteman Harm Eding.

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 28 augustus 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.