NOORDHORN: Renovatie sportgebouw Oosterweg – Deel 2 (Foto’s: 28-08-2014)

De tweede reeks foto’s die ik maakte aan het eind van de donderdagmiddag 28/08 jongstleden, in het gezelschap van Harm Eding (gemeente Zuidhorn) en Durk van der Velde (architect Grijpskerk). Het sportgebouw aan de Oosterweg is en blijft belangrijk voor de dorpsgemeenschap, niet alleen voor de Samenwerkingsschool. De opknapbeurt betekent in ieder geval dat er vertrouwen is voor wat betreft de functie in de komende jaren. Dat vertrouwen moet niet worden beschaamd….
IMG_4405 verkl
Ja, hier waren we gebleven, aan het eind van reeks 1. Harm Eding en Durk van der Velde hebben elkaar de rug toegekeerd, maar dat betekent allerminst dat ze niet samen door één deur kunnen, zelfs niet als die deur er nog niet eens in zit….
IMG_4406 verkl
Vervuilde entree en kleedkamers… Je zou niet zeggen dat er in de loop van de komende week weer gewoon wordt gesport in het gebouw aan de Oosterweg. En toch is Harm Eding stellig als hij zegt dat er in de loop van de komende week gebruik kan worden gemaakt van deze accommodatie!
IMG_4407 verkl
De sportzaal zelf waar nu andere activiteiten aan de orde zijn….. Asbestsanering, verbetering isolatie, het hele gebouw energiezuinig, nieuwe douches en WC’s, nieuwe verwarming, betere goten, nieuw dak….
IMG_4413 verkl
Weer in de buitenlucht laten architect Durk en gemeenteman Harm zien dat ze heus wel de handen uit de mouwen kunnen steken…
IMG_4420 verkl
Kijk, hier liggen de dakplaten, die per stuk naar boven worden ‘gevlogen’… Met een ingenieus hulpstuk met zuignappen, ook bij dit werk heeft de ontwikkeling niet stil gestaan…
IMG_4423 verkl
Zo wordt het hulpstuk op de dakplaat geplaatst en vastgezogen. En hup, daar gaat de volgende dakplaat, de lucht in….
IMG_4427 verkl
IMG_4426 verkl
Belangrijke teamspeler in de cabine van de Vrieswijkkraan, de man aan de knoppen die het luchtruim beheerst…
IMG_4429 verkl
De dakplaat bereikt zijn bestemming….
IMG_4432 verkl
Links is Reint Kooi nog net zichtbaar. In de bovenste positie een van de specialisten van Kodeprofiel, een echte ‘dakhaas’!
IMG_4433 verkl
Op de grond worden de platen een ietsje voorbewerkt. Afplakstrook als herkenningsmiddel?
IMG_4434 verkl
Een andere Kodeprofielmedewerker bewerkt de zijkant. Hij weet wat ie doet, ik weet niet wat ie doet…
IMG_4439 verkl
Daar komt de takel om een nieuwe plaat vast te zuigen en naar boven te ‘vliegen’. Er wordt doordacht en toch in een hoog tempo gehandeld. Bewondering van mijn kant!

DEEL 3  (slot) VOLGT!
©foto’s: jan blaauw, 28-08-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Samenwerkingsschool N'horn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.