NOORDHORN: Scheepvaart, paarden en tunnelgebied bij avondlicht – 26 augustus 2014 (extra)

Bijna vergeten, de foto’s van dinsdagavond 26 augustus jongstleden…. Avondfoto’s bezitten vaak iets extra’s, qua kleur, qua sfeer. En de lutje Canon doet het voortreffelijk, zolang er voldoende licht beschikbaar is:
IMG_1677 verkl

Paarden aan de rand van het oude zwembadterrein… Hier levert de lutje Canon een prima prestatie, vanaf de berm langs de Industrieweg!
IMG_1679 verkl
Verder gelopen naar de kanaalkant, boot en trein in beeld.
IMG_1681 verkl
De “Waalkade” in het avondlicht, oostwaarts varend… De kleur van de boombladeren laat zien dat de herfst dichterbij komt…
IMG_1683 verkl
De cijfers van de “Waalkade”. Afmetingen net iets binnen het maximum voor deze vaarweg, tonnage van 2903. Hoort toch bij de grotere binnenschepen die hiér varen.
IMG_1686 verkl
Passage van de “Waalkade” bij de tafelbrug, met onderdoorkijk richting NVH-brug. Er komt van de andere kant ook een grote!
IMG_1687 verkl
IMG_1690 verkl
Aan de Zuidhornkant van het kanaal wordt bij jongerencentrum “Avalon” druk gewerkt aan de accomodaties voor KANAALPOP, 29 en 30 augustus aanstaande. Hopelijk wordt het net zulk fraai weer, dan is het daar (voor de liefhebbers) echt genieten!
IMG_1691 verkl
De “Nadorias” in het avondlicht, die heb ik dacht ik ook al in ‘mijn verzameling’!
IMG_1693 verkl
Ik weet het, niet scherp, mijn onhandigheid… Wel leesbaar! Maximummaten, tonnage 3275!
IMG_1694 verkl
De dynamische stuurhut… Wordt ‘neergelaten’ als de boot een brug nadert. Nee, geen inkijk, verduisterd, anders is het scherm niet goed te bekijken… (Denk ik…)
IMG_1695 verkl
De ‘noodweg’ is niet hermetisch afgesloten en ‘dus’ wordt er gebruik van gemaakt. Of het vanavond ook zo is? En morgenavond?
IMG_1696 verkl
Sfeervol besluit van deze uitgebreide dinsdagreeks. Tunnel en kraan in het avondlicht….

©foto’s: jan blaauw, 26 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zonder categorie, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.