NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355, binnenvaart, regenbuien….. Foto’s 18 augustus 2014

 

Eindelijk, ook Noordhorn is binnen het bereik van forse regenbuien beland…. En wat zullen we er gauw flauw van zijn…. Vanmorgen een snel wandelrondje tussen de buien door, en kiekjes, tussen de regendruppels door….. Het praktische gemak van de kleine Canon Ixus:
IMG_1548 verkl
De blauwe kapitein, Harrie Winters, is met zijn ‘Blauwe Engel’ aan het werk ter hoogte van de Schippersstraat, langs de N355. Hier raken twee projecten elkaar. Het Project Wegverlegging N355 en het Project Optimalisering Waterleiding.  Langs de noordoostkant van de verlegde N355 komt een nieuwe waterleiding die hier bij de Schippersstraat zou worden aangesloten op het net dat daar, vernieuwd, ligt. Even een buis onder de straatweg doordrukken en klaar is GMB…. Tegenvaller! Dat onderdoor persen kan niet vanwege de aanwezigheid van een rioolleiding. Alternatieve methoden zijn omslachtiger, inclusief opnieuw vergaderen…. Maar het komt klaar! Zeker als het aan mensen als Harrie Winters ligt, die laten zich niet zo gauw uit het veld slaan. Echte GMB’ers!
IMG_1549 verkl
Het gebied tussen de huizenrij van de Langestraat Zuid (even nummers) en de tunnel + rotonde. In de regen….. Ongewoon! De oude straatweg is al haar plaveisel kwijt, het wordt afgevoerd.
IMG_1550 verkl

IMG_1552 verklJPG
Tussen tunnel en aftakking een eenzame figuur in de stromende regen. Staphorster Henk Tippe, in beschermende werkkleding, met helm. “Nee”, zegt Henk, “hier is niks aan, in de stromende regen. We hebben net de hekken hier weggehaald!” Kan ook deze kant van de tunnel worden ‘opgefleurd’.
IMG_1554 verkl

IMG_1555 verkl
Weerzien met een ‘oude bekende’… De “Pluimpot”, peilboot van Rijkswaterstaat, met een fier wapperende driekleur. (Heb ik een verjaardag vergeten?!) Wordt de diepte van de vaargeul gecontroleerd?
IMG_1558 verkl
De “Pluimpot” passeert de geheven tafelbrug, op weg naar de NVH-brug.

©foto’s: jan blaauw, 18 augustus 2014  (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.