NOORDHORN verandert: Aansluiting waterleiding bij Schippersstraat en andere dorpse diversen – 19 augustus 2014

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

Killer, maar minder buien…. Herfst in augustus! Het blijft een verrassend klimaat…. Gekeken en gekiekt bij de werkzaamheden ter hoogte van de Schipperstraat, vanmiddag nog een paar andere dorpse beelden vereeuwigd. En vanavond? Die kiekjes komen later aan bod, ‘op de andere zender…’! (Overigens voor de goede orde: Ik ben alleen verantwoordelijk voor wat op déze weblog http://www.noordhorntoenennu.com en op de andere http://www.bloeiendonkruid.com wordt gepubliceerd! Wat elders wordt getoond, komt voor rekening van dié weblog-beheerders, ook al spelen ze leentjebuur bij mij!)
IMG_1559 verkl

Ter hoogte van de Schippersstraat, waar de abri doelloos middenin het strijdgewoel staat, is volop activiteit. Zichtbaar en hoorbaar! Alleen, de Blauwe Kapitein zit merkwaardig stil, en in zijn Blauwe Engel komt ook geen beweging….. Wat is er aan de hand?
IMG_1560 verkl
Kijk, daar zit de kraanmachinist Harrie Winters, achter beschermend glas in zijn cabine. Maar meer beweging dan zijn hoofd af en toe draaien is niet waarneembaar…..
IMG_1561 verkl
Aha, dáár is de voorstelling! Publiek op de eerste rij, en Rieuwen Nanninga is ook even gestopt. Er klinkt een staccato-geluid, net of er wordt geheid…..
IMG_1568 verkl
Er wordt een waterleidingbuis onder het pad doorgedrukt, richting de tunnel. Kraankapitein Harrie is ingeschakeld voor het broodnodige evenwicht. Hij moet met zijn kraan de omhullende grote buis op zijn plaats houden….
IMG_1563 verkl IMG_1565 verkl
Langzaam maar zeker verdwijnt de kleinere buis schoksgewijs in de grote…. De toezichthouder houdt twee ogen in ’t zeil. Buurtbewoner Buist vraagt of ik ook het geluid erbij lever…. Nee, filmen doe ik niet, is een vaardigheidsbrug te ver…..
IMG_1566 verkl
Kraanmachinist Harrie moet zich ongewoon rustig houden, is ie niet zo gewend. Niks geen druk gedoe met de arm van de kraan, niks geen gejakker van hot naar her…. Even bijkomen!
IMG_1562 verkl
Ja, de waterleidingbuis wordt in deze richting gestuurd, ongetwijfeld met behulp van computers… Hier is van de oude N355 niets meer te zien, herinrichting landschap….
IMG_1570 verkl
Vanmiddag even aan de andere kant van het dorp gekeken en gekiekt. Vergezicht vanaf de Noorderweg. De boerderij van de familie Vermuë, en een prachtige wolkenlucht!
IMG_1572 verkl
Sinds de Zeskamp was ik niet meer achter het dorpshuis geweest. Daar hebben ze ook niet stil gezeten…. Het hobbelige, op sommige plaatsen waterrijke groenland is over de kop geweest. Vlakgemaakt en ingezaaid…..
IMG_1573 verkl
Bij Jan Ellens in de Norritsstraat is een enorme zuigfles in de voortuin geïnstalleerd. Even denk ik dat ik iets ben vergeten: Lichtweek? Verhuisd carnaval? Of is er……

©foto’s: jan blaauw, 19 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.