NOORDHORN: Van Starkenborghkanaal, nu en toen…..

Twee foto’s ‘slechts’, van vandaag, zondag 17 augustus 2014. Scheepvaart op het Van Starkenborghkanaal:
IMG_1546 verkl
Brugpassage van een forse binnenvaarder, al is het tonnage minder groot dan ik dacht… EILTANK 24, Duits.
IMG_1547 verkl

In de afdeling OUDE FOTO’S (nalatenschap L.J.Lodewegen) kwam ik een zwart wit kiekje tegen van het Van Starkenborghkanaal. Leendert Lodewegen was al vroeg een echte hobby fotograaf. Deze foto maakte hij in de herfst van 1950, vanaf de zuidelijke oever in de buurt van de spoorbrug. Links de nog niet aaneengesloten rij woningen langs het Van Starkenborghkanaal. Op de achtergrond de hefbrug met waarschijnlijk nog het brugwachtershuisje aan de oostkant. Al is dat op deze afdruk niet goed herkenbaar. Rechts, aan de Zuidhornkant, de oude Gereformeerde Kerk, toen al in gebruik bij de Gereformeerde Kerk (Vrijg.)? Rechts langs de kanaalweg prille kastanjebomen, die nu, na ruim 60 jaar, een forser aanzien hebben. Worden ze gekapt? Is het nieuwe “groenplan” al klaar (in verband met de aanleg van de nieuwe spoorbrug)?
Fraaie wolkenlucht, ook in zwart wit. Geen boot te zien….
LJL kanaal 2 herfst 1950 verkl

Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.