NOORDHORN: Finishing touch tunnelgebied, vertrek Feike, scheepvaart…. Foto’s 13 augustus 2014

Elke avond rijden er al fietsers door de tunnel over de verlegde N355 richting nieuwe, vaste, hoge brug. Vreemd gezicht…. Werknemers van Oosterhof Holman die ’s avonds het werk van overdag uitproberen?  Inderdaad, na 15 september is het voor fietsers sowieso verboden terrein…. Het ‘aankleden’ van het gebied vordert, al duurt het nog wel even voor het “nieuwe”, het “vreemde” eraf is….:
IMG_1475 verkl
Een verkeersdrukte van belang op de ‘noodweg’ (en dan lopen er ook nog ‘kiekers’ rond….). Kraanmachinist Harrie Winters is ook terug van vakantie en heeft het met zijn ‘blauwe engel’  al weer druk als een echt GMB-baasje. Hier wat opruimen, daar wat verplaatsen, ophalen….. Harrie is er goed voor!
IMG_1479 verkl
Betonplaten voorzichtig stapelen, in afwachting van vervolgvervoer…..
IMG_1480 verkl
Zo lijkt het landgoed van Lammert Kruizinga inderdaad bréder…. De tuin wordt geperfectioneerd, de sloot is intussen ook uitgegraven. Het huis komt mooier uit. Wel eerst even de lichtmast precies recht zetten, jongens!
IMG_1482 verkl
Ook tuinaanpassingen aan de noordwestkant, bij Langestraat 2. Werk op twee fronten, je komt ogen tekort…. (Pas op, een auto!!)
IMG_1483 verkl
GMB-routinier Henk Tippe overlegt met de medewerkers van Loonbedrijf Mulder. “Als we dat nou zo doen….”  Ik loop Janko Haaksema tegen het lijf, GMB-uitvoerder. Hij loopt enigszins mank. “Wat nou?”  “Ontstoken teen…” Janko heeft in het afgelopen weekeinde met enkele vrienden in België gewandeld, 100 km! “De Dodenmars”?  “Ja, ken je die?” En of ik die ken…. Die zou ik ooit ook eens lopen, is nooit iets van gekomen… Maar de verhalen ken ik….. “Och, dan kom je er met een gezwollen teen nog genadig van af….”  (Nou JanB, iets meer mededogen mág!)
IMG_1484 verkl
“Staat ie zo recht???!”
IMG_1485 verkl
Keurig! De lichtmast staat in ieder geval rechter dan de wegwijzer….
IMG_1488 verkl
Feike Aptroot pakt zijn laatste spullen in, hij staat op het punt te vertrekken, naar het zuiden. Met een vertraging van enkele maanden nu toch de daad bij het woord. (Zie ook het interview in “Noordhorn Nu”  juni 2014)
IMG_1497 verkl
Een lege plek aan de oostkant van Paluno, onwerkelijk nog. De werkplaats is leeggeruimd, staat op de nominatie te worden verkocht.
IMG_1491 verkl
Feike, toi toi toi! We duimen voor je, zorg maar ‘behouden’ op Gran Canaria te belanden! (En respect voor je durf en doorzettingsvermogen!)
IMG_1492 verkl
De “Adriana” uit Zwolle gaat oostwaarts, onder de tafelbrug door.
IMG_1493 verkl
Een heel andere boot, de “Catharina Anna”, met gestreken zeilen en neergehaalde masten. Hoeft de brug niet voor omhoog…..
IMG_1496 verkl
Zo gaat dat, zo vaart dat…..

©foto’s: jan blaauw, 13 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Finishing touch tunnelgebied, vertrek Feike, scheepvaart…. Foto’s 13 augustus 2014

  1. Bas zegt:

    Het is vaak behelpen met zo’n truck op de weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.