NOORDHORN verandert: WEEKBERICHT Prov. Groningen + fotorondje 14 augustus 2014, deel 1

Het nieuwe weekbericht van de Provincie Groningen, deze keer van de hand van Tim Smid (die zo te lezen wel het verschil weet tussen Noord- en Zuidhorn….). De foto’s zijn ook recent. Deze drie maakte ik vanochtend om een uur of negen….De tweede reeks, die later volgt, is gemaakt tussen 11 en 12:
IMG_1498 verkl
Nee, eigenlijk kan dit niet, zo’n lantaarnpaal in het midden van de foto…… Maar hij staat wel keurig recht!  Bij huize Kruizinga wordt kwaliteitswerk geleverd, het verdere tunnelterrein wordt ongetwijfeld de komende dagen ingericht! (Zie het hier volgende weekbericht!)

 

Weekbericht week 33 – 14 augustus 2014 

Werkzaamheden tot 22 augustus
1.
Werkzaamheden in de bouwvak
In verband met de vakantie heeft u een aantal weken geen weekbericht van het project wegomlegging N355 ontvangen, maar vanaf deze week krijgt u weer elke week een overzicht met geplande werkzaamheden.
Ondanks dat u geen weekbericht heeft ontvangen, is er tijdens de bouwvak wel hard gewerkt. De werkzaamheden aan het asfalt bij de haakse bocht in Zuidhorn zijn inmiddels klaar.
In de vakantie zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om het asfalt over het gehele tracé aan te brengen. Afgelopen week zijn we begonnen met het daadwerkelijk aanbrengen van het asfalt. Dat gaat naar verwachting tot eind volgende week duren. De werkzaamheden verlopen volgens schema en naar verwachting kan het wegverkeer vanaf 15 september gebruik maken van de nieuwe weg. Dan wordt de rondweg feestelijk in gebruik genomen door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester Bert Swart , directeur Gerrit-Jan van der Pol van GMB en Els van Grol, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Werkzaamheden tunnel
Ook in de tunnel wordt deze week het asfalt aangebracht. Verder zijn we begonnen met het afwerken van de watergangen. Rondom de tunnel zijn we aan het opruimen.

Werkzaamheden brug
Ook de brug wordt komende week geasfalteerd. De liggers van de brug worden verder  afgewerkt en het overgebleven bekistingsmateriaal wordt opgeruimd.  Verder wordt de taludbekleding onder beide landhoofden aangebracht. Het landhoofd aan de zuidkant is inmiddels al bijna klaar. Het tijdelijke fietspad onder de brug wordt verwijderd en dan kunnen fietsers weer gebruik maken van de oorspronkelijke rijbaan aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal.

Werkzaamheden tracé N355.
Over het gehele tracé van het nieuwe gedeelte van de N355 vinden de komende weken asfalteringswerkzaamheden plaats. U zult daar veel transportauto’s zien rijden. Bij de Industrieweg, waar nu nog betonplaten liggen,  wordt het fietspad hersteld. Fietsers zullen hier geen last van hebben.

Werkzaamheden verruimen Van Starkenborghkanaal.
Deze week beginnen we met het aanbrengen van de zinkstukken tussen de brug Noordhorn en de nieuwe vaste hoge brug. Dit zijn stenen van basalt die als oeverbescherming dienen. In totaal worden nu nog twee baggerpontons ingezet voor het verruimen van het Van Starkenborghkanaal, één bij Noordhorn en één bij de Gaarkeukensluis. Het grondlichaam aan de noordkant van de vaste brug wordt nu verder afgewerkt. Het grondlichaam  aan de zuidkant van de vaste brug wordt nog aangevuld.  

Webcam
Tot nu toe kon u de werkzaamheden aan de wegomlegging en de tunnel volgen via de webcam. Omdat er op dit moment weinig meer te zien is, hebben we besloten de webcam te verwijderen. 

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

IMG_1501 verkl
De man van de Mulder-grijper is al op tijd bezig zijn ‘werkstuk’ voor het pand van Kruizinga te verfraaien. Soms biedt een gewone schep uitkomst….
IMG_1505. verklJPG
Aan de noordwestkant, bij Langestraat-2-bewoner Goris (Onthoud die naam nou eens, JanB! Zo makkelijk, denk maar aan de echte naam van schrijver Marnix Gijsen!) wordt het tunnelterrein ook ‘aangekleed’. En de sloot? En een (wandel)pad?

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 14 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.