NOORDHORN verandert: Tunnelterrein, tafelbrug, kanaalweg noord, achtertuin….

Langzamerhand komt de energie terug, en de motivatie… Mijn aandacht verdeel ik in deze vakantieperiode tussen deze weblog en http://www.bloeiendonkruid.com. Nu eens hier, dan weer daar…..
Vanmorgen vroeg in de eigen tuin al met de camera aan de slag. Prettig licht en regendruppels op blaadjes hebben een toegevoegde waarde…. Tegen de middag een wandelrondje langs tunnelterrein, tafelbrug en kanaalweg bij Koopman Transport. De weg daar is meer dan 10 maanden afgesloten geweest (in verband met de complicaties rond de verzonken buizen van Gasunie en Enexis), maar nu weer open voor alle verkeer.
IMG_4251 verkl
Foto van vanmorgen in de eigen achtertuin, beregende lavatera… (Hoop dat ik de naam goed schrijf…)
IMG_1425 verkl
Langestraat Zuid, nadering tunnelgebied. Links de inrit van huize Kruizinga…. Nu de tunnel grotendeels is ‘weggewerkt’, valt het des te meer op wat voor bres de wegverlegging aan deze zuidkant van Noordhorn geslagen heeft… Gelukkig wordt het geheel nog aangekleed, want de huidige situatie maakt pijnlijk duidelijk hoe het woongebied tot aan het kanaal is losgekoppeld van het dorp.
IMG_1426 verkl IMG_1427 verkl
Links de oostkant, rechts de westkant van de ‘noodweg’ die nu weer breed genoeg is voor alle verkeer, al blijft de aansluiting op de huidige N355 problematisch.
IMG_1428 verkl
Blik over de tunnel richting Den Ham. Zichtbaar blijven de toegangen tot de pompkelder (links), de tunnelverlichting en het afscheidende muurtje. Hier wordt dus nog iets parkachtigs aangelegd. (Nee, niet bedoeld als hangplek of hondenuitlaatgebied….)
2014-07-26 17-36-36_3480 verkl
Ter opfrissing van het geheugen…. Toen de twee woonhuizen er nog stonden….
IMG_1430 verkl
Ingezoomd… Links de pompkelder, rechts toegang tot de verlichting, op de achtergrond het tracé van de verlegde N355, waar de ondergrond wordt klaargemaakt voor de asfaltering die op maandag 11 augustus begint…
IMG_1432 verkl
De tijdelijke aansluiting van de Langestraat Zuid op de huidige N355. Gekke bochten….
IMG_1434 verkl
De krakende tafelbrug die met de nodige extra inspanningen ‘in de benen’ wordt gehouden….  De vervanging krijgt volgend jaar zijn beslag (hopelijk…) In oktober is hierover weer een inloopbijeenkomst in Zalencentrum Balk te Zuidhorn.
IMG_1436 verkl
Na een bijzonder lange stremmingsperiode van royaal tien maanden is de kanaalweg aan de noordkant, tussen Koopman Transport en het Van Starkenborghkanaal, weer geopend voor alle verkeer. Waarschijnlijk komt er nog één keer een stremming als de oude zinker wordt verwijderd, in september….. Maar die stremming zal vast geen 10 maanden duren….

©foto’s: jan blaauw, 26 juli 2014 (Canon Ixtus 150, uitgezonderd foto 1: Canon EOS 60D)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.