NOORDHORN verandert: WEEKBERICHT 29 Provincie Groningen (door Yvonne Arnst) – Opening verlegde N355: 15 september a.s.!

 

Donderdag 17 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.30 uur.
Ja, ik sta nog wat wankel op de benen, maar ben blij dat ik weer kan lopen en fietsen in de directe omgeving. De ontwikkelingen staan immers niet stil! Even heb je een time-out, wordt er opnieuw een huis gesloopt, een weg geasfalteerd, een brug voltooid. (Die nu al weer niet hoog genoeg is, maar daarover later….)
In het volgende weekbericht van de Provincie Groningen, nummer 29, opgesteld door Yvonne Arnst, communicatie-adviseur, leest u meer bijzonderheden. Meer foto’s verschijnen op http://www.bloeiendonkruid.com.

Weekbericht week 29 – 17 juli 2014

Geen weekbericht tot half augustus
De komende drie weken verschijnt er, in verband met de vakantieperiode, geen weekbericht. Het eerstvolgende weekbericht verschijnt uiterlijk vrijdag 15 augustus. In de vakantieperiode is Janko Haaksema (GMB) bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Tunnel
De betonwerkzaamheden bij de tunnel zijn afgerond. De rijbaan kan dan ook zonder problemen worden geasfalteerd. In week 31 worden aan beide kanten van de tunnel kolken geplaatst voor de waterhuishouding. Diezelfde week worden ook de trottoirbanden bij de in-en uitrit van de tunnel aangebracht en wordt het riool aangepast.

Vaste brug
De afgelopen week is de laatste grond voor het grondlichaam noord aangevoerd. De tijdelijke fietstunnel en het fietspad zijn verwijderd. De laad- en loslocatie wordt de komende twee weken verwijderd. De weg langs het Van Starkenborgkanaal blijft nog vier weken gestremd vanwege diverse activiteiten rondom de brug. En in week 33 starten de herstelwerkzaamheden aan de weg Van Starkenborghkanaal Noord, ter hoogte van de brug.

Verruimen Van Starkenborghkanaal
Zoals vorige week gemeld gaat het verruimen van het Van Starkenborgkanaal gestaag verder. Tot en met de bouwvak wordt gewerkt tussen Stroobos en Zuidhorn. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio november afgerond.

Stremming Langestraat
De weg is weer opengesteld voor verkeer in twee richtingen.

Stremmen haakse bocht N355 (Zuidhorn) van 8 tot 10 augustus
Deze week is de rijbaan nabij de haakse bocht geasfalteerd. Vanaf morgen, vrijdag 18 juli, kan over het asfalt worden gereden. Wel wordt, om de aansluiting van het oude en het nieuwe tracé te maken, van 8 tot en met 10 augustus de N355 ter hoogte van de haakse bocht volledig gestremd. Dit besluit is genomen in overleg met de verkeerspolitie Groningen, de provincie Groningen en de gemeente Zuidhorn.

Werkzaamheden tracé N355
De puinfundatie van het gehele wegtracé N355 is aangebracht. In de bouwvak wordt de puinfundatie vanaf tunnel tot haakse bocht geëgaliseerd. Daarna kan worden geasfalteerd. Het asfalteren wordt in week 33 voorbereid. Het asfalt wordt in drie lagen aangebracht, vanaf de tunnel in Noordhorn. Dit duurt twee weken.

Maandag 15 september: opening N355 en tunnel
Maandag 15 september in de middag opent Mark Boumans, gedeputeerde van de provincie Groningen, samen met Bert Swart, burgemeester van de gemeente Zuidhorn en Els van Grol, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord-Nederland het nieuwe deel van de N355 met bijbehorende tunnel. Dit heuglijke feit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo snel mogelijk na de vakantie, tweede helft augustus, informeren wij u over het programma en de invulling daarvan.

Reparatie gasleiding Enexis
Deze week is de nieuwe leiding van de Gasunie in gebruik genomen. De oude leidingen worden gereinigd en na de bouwvak verwijdert Martens-Van Oord de oude zinker. Zoals het er nu uitziet in de maand september. Na de bouwvak wordt het kanaalvak tussen de spoorbrug en hefbrug verdiept.

Sloop woning Mokkenburg 1
Bork Sloopwerken is inmiddels gestart met de sloop van de door de gemeente Zuidhorn aangekochte woning Mokkenburg 1. Het puin wordt na de bouwvak afgevoerd. De grond wordt toegevoegd aan de Gemeentewerf Zuidhorn.
IMG_1340 verkl
©foto: jan blaauw, 17 augustus 2014 (Meer foto’s op http://www.bloeiendonkruid.com)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.