Samenwerkingsschool NOORDHORN: Laatste = Eerste…. schooldag! (Hhhh???!)

Donderdag 3 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.45 uur.
Zomerse donderdag! Vanmorgen al vrij vroeg naar de grootgrutter, met het jack aan. Toen ik terugkwam, was het al minstens 3, 4 graden warmer…. Halverwege de morgen naar het SWS-gebouw aan het Hamsterpad, ja, de school waar eerst CBS ’t Kompas op stond… Foto’s gemaakt op de laatste schooldag van 2013/2014, of beter gezegd:
Foto’s van de eerste schooldag van 2014-2015! Hoe dat in elkaar zit? Na de grote VERHUISDAG (2 juli jongstleden) stond donderdag 3 juli in het teken van de nieuwe geïntegreerde groepen, zoals ze het komende schooljaar zijn samengesteld. Een prima idee! Weten de kinderen ook in de zomervakantie waar ze aan toe zijn, hoeven niet zes weken lang in spanning te zitten.
De stemming op het plein en in het schoolgebouw was trouwens positief, al waren er echt wel kinderen die nadrukkelijk moesten wennen aan de nieuwe situatie. Wat de voormalige Molshoop-kinderen het duidelijkst misten? De plek van hun eigen school aan de Oosterweg, een unieke locatie. Al zei een van de meisjes (troostend): “Maar het gebouw blijft er wel staan…!”
Vanmiddag heb ik wat aangerommeld, vanavond nog even een ommetje gemaakt, o.a. langs het lege huis aan de Mokkenburgweg, waar de brandweer een oefening hield…
Een paar foto’s van vandaag, de overgrote rest is van gisteren, van de VERHUISDAG! En dan moet ik er ook nog weer “Wordt vervolgd” achter zetten…:
IMG_4115 verkl
Ochtendpauze op de SWS aan het Hamsterpad! De vlag uit vanwege de eerste ‘gewone’ SWSchooldag! De oude groepen 8 zijn uitgezwaaid met film en musical, de nieuw samengestelde groepen hebben hun intrede gedaan in de diverse lokalen. Even wennen natuurlijk, zowel voor kinderen als leerkrachten. Zo te zien is dat gewenningsproces al een aardig eind gevorderd!
IMG_4106 verkl
Op het klimtoestel is het blijkbaar even (?) een “girls-only-story”…. Maar het zijn wel jongedames die nu al een ‘vereende’ indruk maken!

Terug naar de GROTE VERHUISDAG, woensdag 2 juli jongstleden. Het vervolg!
IMG_3948 verkl
Vanuit het dorpshuis “De Dörpsstee” ga ik eerst op de fiets terug naar de Oosterweg, even kijken hoe ver de verhuizers zijn gevorderd. Nou, die hebben nog wel enig werk voor de boeg…
IMG_3949 verkl
Ron Markwat is de ‘verhuiskapitein’ van dienst. Hij deelt de wagenruimte in en bepaalt de volgorde van de transporteren spullen…
IMG_3952 verkl
Als ik even heb gekeken of ons huis er nog stond en of het toilet nog te gebruiken was, kom ik juf Jenny tegen met de kinderen van groep 3 /4, samen met een ouder en bewegingsjuf Nathalie. Ze zijn op weg naar het sportgebouw. Even pauze, inclusief een traktatie. En dan gaan deze kinderen in de gymzaal met het circuit bezig en mogen de jongsten van 1/2 mee naar het dorpshuis, bewegen op  muziek. (Je moet bij sommige kinderen het woord “dansen” vermijden….)
IMG_3955 verkl
Juf Nathalie fungeert als betrouwbare sluitpost!
IMG_3960 verkl
Langs het SWS-gebouw aan het Hamsterpad waar meester/conciërge Wietse bezig is het voorlopige logo aan de straatzijde op het gebouw te bevestigen. Herkenbaarheid is belangrijk, over de definitieve naam wordt “later” een besluit genomen.
IMG_3962 verkl
In de gymzaal wordt getrakteerd! Zakjes chips…. En nou maar hopen dat de gewenste smaak wordt ‘geleverd’….
IMG_3963 verkl
“Juf ook eentje?!”  Weet ik waarachtig niet meer of het “ja” of “nee” was….
IMG_3965 verkl
Zo te zien is het trakteren nog niet bij elk kind op bevredigende wijze verlopen….
IMG_3968 verkl IMG_3970 verkl
Gelukkig, het lachen nog niet verleerd!
IMG_3971 verkl
Ook het consumeren van chips wordt gekenmerkt door een volstrekt eigen stijl….
IMG_3972 verkl
Daar zit in ieder geval eentje volop te genieten!
IMG_3974 verkl
En Stijn lust er ook wel pap van! Nee, Damien, ik hoef niet…
IMG_3975 verkl
Kinderhumor, een duurzaam artikel
IMG_3988 verkl
ACTIE! Er gaat weer van alles gebeuren! Tot later!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 2 juli 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Samenwerkingsschool N'horn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.