Provinciale subsidie voor herdenking Slag bij Noordhorn 1581

Uit het nieuwsbericht van de Provincie Groningen d.d. 3 juli 2014:

Bijdrage voor herdenking Slag bij Noordhorn in 1581

1 juli 2014 – De gemeente Zuidhorn ontvangt 10.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor het project ‘Noordhorn: Poort van Groningen – De vergeten slag van september 1581’. Met deze bijdrage wil Zuidhorn de Slag bij Noordhorn vastleggen en behouden als cultureel erfgoed en de leefbaarheid in Zuidhorn en de omliggende dorpen verbeteren.

Herdenking

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om de Slag bij Noordhorn in 1581 te herdenken. Zo komt er een permanente tentoonstelling in de molen van Noordhorn, een lespakket voor de basisscholen in de regio en een herdenkingsteken voor graaf Willem Lodewijk van Nassau. De slag wordt in augustus van 2015 nagespeeld. Het project start op 1 november 2014 en eindigt op 31 december 2015.

Budget

Het budget Leefbaarheid niet-krimpgebieden is bestemd voor 11 gemeenten die niet onder de krimpgebieden vallen. Het gaat om de gemeenten Bedum, Winsum, Ten Boer, Groningen, Haren, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn. De provincie heeft eenmalig een bedrag beschikbaar voor de verbetering van leefbaarheid in deze gemeenten.

Molen de Fortuna in Noordhorn
Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.