Samenwerkingsschool NOORDHORN: Grote VERHUISDAG – Deel 3 – Foto’s 2 juli 2014

Vrijdag 4 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 12.00 uur.
Het is dringen geblazen op beide weblogs. (De derde, http://www.jeebeetjes.nl, wil ik gereserveerd houden voor mijn eerste 20 levensjaren, met name in Midwolda, Scheemda en Winschoten…) De foto’s van de voorbije anderhalve week, gemaakt in, bij en rond de basisscholen, zijn te mooi om alleen maar in mappen op te bergen. Ik pas er wel een mouw aan… Waarschijnlijk zet ik mijn bijdragen aan de recente “Noordhorn Nu” (juli/augustus 2014) op http://www.bloeiendonkruid.com, als uitwijkmogelijkheid. Daar is echter eerst het weekbericht van Yvonne Arnst aan de beurt, met als belangrijk nieuws het feit dat de Langestraat Zuid nog niet weer open gaat….! In de planning zit nu vrijdag 11 juli! (Open voor alle verkeer in beide richtingen!)

Eerst terug naar woensdag 2 juli jongstleden! De Grote Verhuisdag met inschakeling van de TOPverhuizers van Jan de Jong Noordhorn. De kinderen zouden niet zo veel merken van de concrete verhuizing van Oosterweg naar Hamsterpad (en vice versa wat sommige spullen betreft….) Groep 8 had al afscheid genomen, de nieuwe groepen 5 tot en met 8 gingen zwembadspelletjes doen in Grijpskerk, op de fiets erheen en weer terug, super! De jongste kinderen gingen in twee groepen naar twee verschillende locaties: De gymzaal aan de Oosterweg voor een spellencircuit onder leiding van juf Irene en gymmeester Lars en naar de grote zaal van het dorpshuis voor “bewegen op muziek” met juf Nathalie! De groepsleerkrachten en schoolleiders hadden de handen (en hun hoofden…) ‘vrij’ om de schoolspullen van hun plaats op hun plaats te krijgen….. Impressies van een drukke woensdag, deel 3:
IMG_3991 verkl
Je kunt wel willen balkegelen (of kegelballen…), maar dan moeten wel eerst de ‘kegels’ op hun plek worden gezet….
IMG_3995 verkl IMG_3998 verkl
Merijn gaat de ringen als schommel gebruiken. Hij ziet het, zo te zien, wel zitten!
IMG_3999 verkl
Juf Miranda en juf Mathilde komen even kijken naar de belevenissen van hun kroost. Weg van de verhuissores, even wat anders. (Of zouden ze voor de chips komen???!)
IMG_4000 verkl
Soms worden er vreemde wegen ‘bewandeld’ om te komen waar je moet zijn…
IMG_4001 verkl
Zo komen er, zonder dat je daar altijd bewust van bent, toch vele lichaamsfuncties/spiergroepen aan bod! Niet alleen lichamelijk, ook mentaal! Durven, zelfvertrouwen krijgen etc.
IMG_4002 verkl
En anders helpt juf of een moeder wel even. Ja, corrigeren is er ok wel eens bij…
IMG_4006 verkl
Zie je wel dat je het kunt???!!! Fluitje van een cent….
IMG_4014 verkl IMG_4015 verkl
Zo’n wandrek boezemde mij vroeger angst in…. Voor deze kinderen is het een speelobject, als vele andere…. (Of lijkt dat zo?!)
IMG_4022 verkl
Overzicht van een groot deel van de gymzaal. Ik moet eigenlijk al lang weer naar het dorpshuis….
IMG_4025 verkl
“Ook even??!”
Dat shirt wordt ongetwijfeld een collector’s item!
IMG_4032 verkl
We zijn terug in de grote zaal van de Dörpsstee bij juf Nathalie, die bewegingsspelletjes doet met de kinderen van groep 1/2, op muziek! En juf Nathalie? Die lijkt wel van elastiek!
IMG_4033 verkl IMG_4035 verklJPG
Als een eigentijdse dansfee tikt juf Nathalie een voor een de kinderen aan met haar toverstaf, zij mogen gaan staan en………..
IMG_4037 verkl
Sommige ‘schone slapers’ zijn  moeilijk wakker te tikken…..
IMG_4038 verkl
Toekijkende moeder en dochters. Zouden ze ook mee willen doen??!

wordt vervolgd!
©foto’s: jan blaauw, 2 juli 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Samenwerkingsschool N'horn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.