Samenwerkingssschool NOORDHORN: Gezamenlijke judolessen als warming-up… Foto’s 25 juni 2014

Hoe fundeer je een samenwerkingsschool die slaagt, die toekomstperspectief heeft en het vertrouwen van zowel de kinderen als de ouders? Hoe voeg je twee verschillende ‘grootheden’ samen, hoe smeed je daaruit een ijzersterke constructie die tegen vele stootjes kan? Die vragen zijn ongetwijfeld vaak aan bod gekomen op diverse plaatsen  bij uiteenlopende betrokkenen….. Of de antwoorden zijn gevonden? In ieder geval is er van beide kanten een stevige bereidheid er iets goeds van te maken. Aan de kinderen zal het vast niet liggen… In het gewenningsproces (waarin ook de Koningsspelen als gezamenlijke activiteit een rol speelden) was een belangrijke plek ingeruimd voor de judolessen in het sportgebouw aan de Oosterweg. Groepen van beide scholen kregen onder vakkundige leiding gezamenlijk judoles in de gymzaal. Afgelopen woensdag 25 juni was de laatste van de serie met een duidelijke afronding en een ‘diploma’… En voor elk kind een nieuw shirt met als opdruk: Samenwerkingsschool Noordhorn!  Ouders konden een kijkje nemen bij de afsluitende les (ik ook…):
IMG_2896 verkl
Als ik stilletjes binnen kom, is de les voor deze jongere kinderen in volle gang. De helft van de gymzaal is belegd met judomatten, rondom banken voor de kijkende ouders en jonge aanwas (van wie sommigen in de lege helft van de zaal met juf Irene een balletje gingen trappen. Invloed WK?)
IMG_2901 verkl  IMG_2902 verkl
Vakkundig werd de een door de ander ‘gevloerd’….
IMG_2903 verkl
Een rustige, duidelijke judoleraar die de sfeer van zo’n laatste les goed aanvoelde! Een prestatie om de royale groep van ruim twintig meisjes en jongens toch bij de les te houden….
IMG_2904 verkl
IMG_2910 verkl
Concentratie, ondanks de bijzondere omstandigheden…..
IMG_2912 verkl  IMG_2913 verkl
Het ene geheven handje is het andere niet….
IMG_2916 crop verkl
Nee, de termen ken ik niet, op het terrein van judo ben ik een outsider, zou ik nog veel van de kinderen kunnen leren…
IMG_2917 verkl  IMG_2918 verkl
Sommige kinderen wekken de indruk het niet zo’n bezwaar te vinden af en toe even te kunnen liggen… Het zijn vermoeiende weken!
IMG_2921 verkl
Afronden, samenvatten… Soms kost het iets meer tijd de aandacht van elk kind te hebben en te houden, maar het lukt altijd weer!
IMG_2924 verkl
Stapels shirts in diverse maten langs de kant, voor elk kind is er een!
IMG_2927 verkl
Dit jongetje doet opgetogen mee aan het “balletje trappen” samen met juf Irene. Voor ik ook maar iets zou kunnen zeggen, heeft ie mij al met de vinger op de lippen tot stilte gemaand…..
IMG_2928 verkl
Nee, voetbal is niet alleen voor jongens….
IMG_2930 verkl
Al verschillende keren had ik deze auto met aanhanger bij het sportgebouw zien staan. Nu weet ik waarom: Gezamenlijke judolessen van beide afzonderlijke scholen, die ene gewenste samenwerkingsschool funderend!

©foto’s: jan blaauw, 25 juni 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in CBS 't Kompas, Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, OBS De Molshoop en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.