‘Samenwerkingsschool Noordhorn’: Einde tweedeling, begin eenwording…. Inleiding

Of het niet te confronterend is….
Er klinkt enige bezorgdheid in de stemmen van vrouw en vrienden.
Confronterend? Ja, zeer zeker, maar dat’s niet erg. Laat maar komen…. En af en toe komt er een emotie langs, kwestie van slikken, traantje wegpinken, neus snuiten, doorademen…
Voor de overgrote rest: Een heerlijk gevoel, terugdenkend aan de laatste drie dagen! Pushing power van een positieve ontwikkeling waarmee het dorp Noordhorn bijzonder gebaat is: De komst van de “Samenwerkingsschool Noordhorn”, sinds vandaag, vrijdag 27 juni 2014, in feite realiteit! Vanmorgen het afscheid van de zelfstandige OBS De Molshoop en de zelfstandige CBS ’t Kompas, ieder op eigen wijze ‘gevierd’… Vanmiddag gezamenlijk naar het Spijkerdorp bij Drachten en daarna een grandioos pleinfeest + lopend buffet voor kinderen en ouders bij de school aan het Hamsterpad. Het hele gebeuren tovert nog steeds een lach op mijn gezicht, versterkt door de momenten op de scholen en in de gymzaal  van de afgelopen twee, drie dagen…. En de volgende week, anders de laatste schoolweek voor de zomervakantie, is nu gepromoveerd tot eerste schoolweek van de nieuwe combinatie, inclusief diverse uitschieters zoals de concrete verhuizing op woensdag en de onthulling van de voorlopige naam op donderdagmorgen… Deze donderdag starten de groepen al in hun nieuwe samenstelling! Vanaf 4 juli zes weken zomervakantie om de accu’s op te laden voor een spetterend schooljaar 2014/2015 in en rond het gebouw aan het Hamsterpad!
Het afscheid van gebouw en locatie aan de Oosterweg is voor de OBS-gemeenschap niet gemakkelijk, ik voel dat zelf aan den lijve. Echter, het actief meedoen aan de wording van de samenwerkingsschool en het vertrouwen hebben in de toekomst van deze dorpsbasisschool Noordhorn, compenseert veel, zo niet alles! Soms zijn ontwikkelingen onontkoombaar en dan worden bakens verzet. Goed dat Noordhorn zelf het initiatief nam en koos voor de samenwerkingsschool. Daar zit muziek in, zeker
weten!

Nog even over de foto’s die ik de afgelopen drie dagen maakte en ook de komende week nog van plan ben te maken… Het zijn er vele, dat kan in dit digitale tijdperk. De mislukte kunnen direct de prullenbak in, de geslaagde verdienen beter. Sommige kan ik gebruiken voor deze weblog (andere belanden bijvoorbeeld in een stageverslag….), memorabele momenten, kleurrijk in beeld! Ik zal keuzes moeten maken, het kan even duren… (Klopt, ik ben niet een van de snelsten meer…):
IMG_3627 verkl
De laatste van de ruim tweehonderd foto’s die ik vanmiddag maakte tijdens het pleinfeest en het lopende buffet. Misschien niet de beste die er bij is en toch stemt juist deze foto me tevreden. Een kleurrijke, feestelijke start van een ‘nieuwe school’ met blije mensen, jong en oud!
IMG_3417 verkl
En dit is de eerste foto die ik maakte, toen ik op het plein kwam bij de school aan het Hamsterpad. Een jongske, zijn naam weet ik niet, ik had hem woensdag ook al ontmoet in het sportgebouw, die mij trots zijn nieuwe laarsjes laat zien, glimmend en wel! Dat is de komende jaren ongetwijfeld ook de ‘kunst’ en tevens de opdracht: Hoe doen we het sámen en hoe krijgt binnen dat geheel toch ieder individu de ruimte om zich op eigen unieke wijze te ontwikkelen?
Eén foto van een heleboel mensen bij elkaar, een andere van een eenling. Daar laat ik het voor nu even bij!

©foto’s: jan blaauw, 27 juni 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in CBS 't Kompas, Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, OBS De Molshoop en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.