NOORDHORN diversen: Scheepvaart, straatspel, boomkenteken, horizontale kraan….. Foto’s: 28/29 mei 2014

Vrijdag 30 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.15 uur.
Vanmiddag de Batavus gepakt, geld gepind, NVH-brug in ogenschouw genomen, bijna een week na het leggen van de langste liggers…. Zonnig weer, heerlijk toeven aan het kanaal… Prettig dat het trappetje aan de kanaaloever nog aanwezig is, een verrukkelijke plek om de kanaalrust tot je door te laten dringen en te genieten van het voorbijglijden van de diverse binnenvaarders. Veel lawaai maken de huidige schepen niet meer…

Terug naar eergisteren en gisteren, een foto-allegaartje:
IMG_0664 verkl
Gespot, woensdagavond 28 mei jongstleden, in westelijke richting varend, naar de spoorbrug en de sluis bij Gaarkeuken. De “Rehoboth II”… Een grote!
IMG_0665 verkl  IMG_0666 verkl
Een schip van ondernemer Wessels die zich bezig houdt met scheepsbetimmeringen. De maximale lengte van 110 meter en breedte bijna 11½ meter. Ik dacht dat er ook al schepen van 12½ meter op dit kanaal mochten varen, maar dat is nog toekomstmuziek. Moet eerst de hele vaarweg van Lemmer tot Delfzijl zijn ‘verruimd’.
De naam “Rehoboth”? Ik dacht dat het iets uit de Bijbel was, maar daarover vind ik niets. (Nee, mijn Bijbelkennis is niet indrukwekkend groot…) Rehoboth is wel de naam van een stad in Namibië, aan de noordkant van Zuid-Afrika. De thuisbasis van Rehoboth-bastaarden, afstammelingen van ‘Boerenzonen en Hottentottenvrouwen’.
IMG_0668 verkl
Straatspel op Hemelvaartsavond… Als kinderen spelen, dan zijn ze zoet! (Laat ze spelen, dan blijven ze zoet!)
IMG_0669 verkl
Identificatieplicht bomen middels kentekenbewijzen?!
IMG_0671 verkl  IMG_0672 verkl
Jolig Pijpker-paard met voorjaarscapriolen…
IMG_0675 verkl  IMG_0676 verkl
Zo, ik sta weer… Hoe vond je me??!
IMG_0679 verkl
De meterslange giek van de Zwagerman-hijskraan is neergelegd langs het tunnelcomplex, op de oude N355-rijbaan. Kan maandag zo worden gedemonteerd en weggebracht. Heeft machinist Louis ook zijn laatste werkdag in Noordhorn gehad…
IMG_0680 verkl
Nauwelijks meer ervan bewust dat ik nog niet zo lang geleden aan deze kraan bungelde in een tweepersoons manbak, samen met uitvoerder Johan van Veen, op maximaal zo’n 65 meter hoogte… (Zie eerdere blogs!)
IMG_0681 verkl
Moot tien van de tunnel in aanbouw. Nee, nog geen definitieve vloer. Daarvoor wordt Oosterhof Holman ingeschakeld. In juli?!

©foto’s: jan blaauw, 28/29 mei 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.