NOORDHORN: De schoonheid van (en rond) de NVH-brug – Foto’s 30 mei 2014

Zaterdag 31 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 19.30 uur.
Vandaag op de andere weblog (www.bloeiendonkruid.com) de meerdelige aflevering over “De ontmanteling van een gezichtsbepaler” (Mammoetkraan nummer 1) voltooid. Het werd tijd…
Gisteren ben ik op de Batavus naar de nieuwe, vaste, hoge brug geweest, gewoon nieuwsgierigheid. (En Henk Top is toch al als eerste Noordhorner over die brug gekomen, dus daarover hoef ik me niet meer druk te maken…) Prachtig, zonnig weer met voldoende wolken om het afwisselend te maken.  Alleen de lutje Canon bij me, maar die Ixus 150 doet het prima!
IMG_0682 verkl

Net als ik nader op de Batavus, passeert de Synthese-2 de NVH-brug. Een grote, zo te zien vrij nieuwe binnenvaarder… (Nee, de gegevens kon ik  niet meer lezen..)
IMG_0684 verkl  IMG_0686 verkl
Links de NVH-brug met passerende Synthese-2, rechts de rode loper en het trappetje dat nog herinnert aan de happening van zaterdagavond 24 mei jongstleden. Hier gingen de “selected guests” aan boord, en er weer vanaf… Nu lijkt het me een heerlijk rustig plekje om al mijmerend in het zonnetje de kanaalscheepvaart aan me voorbij te laten gaan… Straks…
IMG_0687 verkl
Het zuidelijke deel van de NVH-brug van pijler tot landhoofden. De pijler is ruim 9 meter hoog. Ja, ik ben er twee keer bovenop geweest, in de aanbouwfase…. En nee, ik heb de meeste van de foto’s die ik toen maakte, (nog) niet gepubliceerd….. De lengte van de korte liggers (4 in getal)? Volgens GMB-informatie, in de buurt van de 40 meter….
IMG_0688 verkl
Het brede middenstuk van pijler tot pijler met zijn zeven liggers van elk 68 meter. En ja, de brug ligt schuin over het water….
IMG_0689 verkl
Het kortere gedeelte aan de noordkant, waar de kanaalweg onderdoor loopt… De weg is weer open, er komen zelfs toeristen langs….
IMG_0690 verkl  IMG_0691 verkl
De landhoofden aan de noordkant, waar zo te zien nog wel wat beton zal worden gebruikt. Blootliggende wapening, nee, dat blijft vast niet zo….
IMG_0693 verkl
Onder de brug doorgegaan, foto van de overkant genomen. De zuidelijke landhoofden dus… Daar lijkt de brug abrupt op te houden… Zit daar nog bekisting aan het uiteinde?
IMG_0695 verkl
De bypass onder de brug door in beeld, aan de noordkant. Ja, mijn trouwe Batavus fungeert als beeldelement….
IMG_0696 verkl  IMG_0697 verkl
De “Impresa” komt vanuit het westen aan glijden…. Ook een grote, zie de gegevens…. Ben benieuwd wanneer de vaarweg Lemmer-Delfzijl voor nog grotere schepen wordt vrijgegeven…
IMG_0698 verkl  IMG_0699 verkl
Ik ben al weer aan de westkant van de brug, in de buurt van de rode loper, als deze binnenvaarder passeert. Minder groot, ouder….
IMG_0700 verkl
Een nieuwe kiekplek gekozen, onderaan het trappetje, dichter bij het water. (Ik zou kunnen pootje baden, maar ik heb geen handdoek bij me…) Er nadert een forse Belg…
IMG_0701 verkl  IMG_0702 verkl
Waarom noem je een schip bijvoorbeeld “Medusa”??!
IMG_0703 verkl
Gezichtsbedrog… De “Medusa” kan ruim onder de nieuwe brug door, ook al suggereert de foto anders…
IMG_0704 verkl  IMG_0705 verkl
Links de “Medusa” uit Aalst (België), rechts de “Condor” uit Delfzijl…
IMG_0706 verkl
Mooi bootje..
IMG_0709 verkl  IMG_0710 verkl
De “Hanzestad” nadert, uit Kampen….
IMG_0713 verkl
De skyline van Noordhorn vanuit het zuidoosten, vanaf de kanaalwegberm… Zonder gezichtsbepalende kranen… Alleen de permanent de horizon vervuilende GSM-mast staat er als onterend staketsel…

IMG_0714 verkl
Noordhorn oost, als afscheid van een zonnige 30ste mei…

©foto’s: jan blaauw, 30 mei 2014 (Canon Ixus 150)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.