NOORDHORN verandert – extra blog: Grootste ligger ter wereld (+ omstreken) gelegd!

Zaterdag 24 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 23.45 uur
Nog maar net bekomen van het  OPEN HUIS bij het tunnelterrein, ligt het leggen en monteren van de grootste prefab brugliggers “ter wereld (+ omstreken)” op mijn bord…. Dit moet haast wel tot overgewicht leiden….
Snel een geïmproviseerd blogje, ter opwarming. De komende dagen een meer gedegen verwerking van  de brugwerkzaamheden en de tunnelbesognes, gelardeerd met diverse andere Noordhorner onderwerpen, een smakelijk menu…. (Nee, ik duw het niemand door de strot, consumptie op vrijwillige basis….):
IMG_0377 verkl
Een groeiende rij wachtenden voor taxivervoer naar de brugbouwput, de “place where the action is”, deze avond…. Prachtig weer, dat de publieke belangstelling doet toenemen, vooral aan de noordkant van het kanaal.
IMG_0378 verkl
Avondbeeld vanaf grote afstand (Vanaf de verkeersbrug ingezoomd met de lutje Canon), rond half acht, toen de schepen met Haitsma prefab brugliggers nog niet overdwars lagen…
IMG_0379 verkl
Door het gunstige weer konden belangstellenden ook aan de zuidkant van het kanaal (in de avondzon) een blik werpen op het gebeuren, al werden ze onverwacht vroeg door een hek tegengehouden. Tot er enkele ‘brutalen’ het hekwerk passeerden, toen volgden er meer….
IMG_0380 verkl
Inmiddels liggen de schepen met liggers (68 meter lang) overdwars, krijgen de hijskranen er vat op, is het wachten op het tillen…. Aftellen? Eindeloos….. En dan ligt die “Jan Plezier” uit Meppel ook nog in het zichtsveld van al dat gewone volk op de kant… Hinderlijk! Had beter naar de andere oever kunnen varen…
IMG_9210 verkl
Gunstige weersomstandigheden ook voor experimenteel fotograaf Pieter Meulenhoff, met de camera aan een vlieger. Ben benieuwd of de opnamen zijn gelukt!
IMG_9333 verkl
Daar is ie dan! Dat enorme stuk beton, “made in Kootstertille”, Haitsma fabricaat!
IMG_9353 verkl
Kwalitatief geen goeie foto, maar beloofd is beloofd! Henk Hiemstra in het Steenbergen pendelbusje, Taxi Noordhorn! (Had de camera nog verkeerd ingesteld staan…excuses!)
IMG_9362 verkl
En tussen Holtman en Agema rennen de paarden….. (Van hun stuk gebracht door die aanzwellende drukte?)
IMG_9365 verkl
Het meest spectaculaire van de hele avond…!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 24 mei 2014  (Canon you can!)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.