NOORDHORN verandert: OPEN HUIS bouwlocatie tunnel N355 – Dag van de Bouw 24 mei 2014 (Deel 1)

Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com

Zondag 25 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 20.15 uur.
Een heerlijke dag! Vroeg uit de veren en in alle stilte gekeken en gekiekt bij de gelegde en gemonteerde liggers van de NVH-brug! De blogs gemaakt voor bloeiend onkruid en vanmiddag genoten van de presentatie van het bijna jubilerende Koor Noordhorn in de Doopsgezinde Vermaning aan de Langestraat: “Something inside so strong“, de zangdrang in het Engels gevangen….“:
IMG_0431 verkl

Terug naar de Dag van de Bouw, 24 mei jongstleden. Een landelijk initiatief dat in Noordhorn leidde tot de openstelling van het tunnelcomplex. Organisator bouwonderneming GMB, ondersteund door Martens & Van Oord (als we de kraampjes als uitgangspunt nemen…) De verregende vrijdag deed even het ergste vrezen voor de daarop volgende zaterdag, maar dat viel gelukkig reuze mee! Al meldde zich er aan het eind van de morgen wel een bui met grote druppels en bleef de middag ook niet helemaal gevrijwaard van regen… De zonneschijn was echter royaal in de meerderheid en dat gold evenzeer voor het humeur van de talrijke bezoekers! Impressies:
IMG_8977 verkl
Op weg naar het tunnelterrein de trots van Noordhorn gekiekt, de koren- en pelmolen “Fortuna” in al zijn gratie, met vrijwillig molenaar Klaas Hekker op de omloop!
IMG_8979 verkl
Nog zo’n fotogenieke plek! Langestraat Zuid aan de oostkant, even voorbij de woonboerderij. Spelend licht en altijd probeer ik dat te grijpen, en steeds is de foto net even minder mooi dan de werkelijkheid…
IMG_8982 verkl
Op de ‘noodweg’ komen we Pieter Meulenhoff tegen met Pien, Klaas en Hilda. Pieter laat tijdens het leggen van de langste liggers een vlieger op met een camera en de weerberichten pakken gunstig uit…..
IMG_8983 verkl
De opgeruimde oostkant van het tunnelcomplex, toch  niet toegankelijk voor het publiek, en dat kan ik me levendig voorstellen…. Het beeld maakt wel duidelijk dat de  super kraan van Mammoet hier niet veel meer kan doen. Vandaar het demonteren en wegbrengen op 26 mei a.s.
IMG_8987 verkl
Zij zijn op de terugweg, te zien aan het GMB-tasje met inhoud. Zo’n Open Huis is natuurlijk ook een promotie-activiteit!
IMG_8988 verkl
De loopbrug is uit veiligheidsoverwegingen afgesloten en ook voor die beslissing alle begrip….
IMG_8998 verkl
De kraampjes met informatie- en promotiemateriaal mochten over de getoonde interesse allerminst klagen… ’s Middags leek er een tekort aan weggeefdingetjes te ontstaan.. Links op de achtergrond de fotowand die ook veel bekijks trok…
IMG_9004 verkl
Ja, deze wand met foto’s bedoel ik. “Hoe was het ook al weer??!” (Ja, jammer van het profiel in de wand, maar ja….)
IMG_9005 verkl
Aandacht voor de profielen zelf. Uitvoerder John geeft uitleg….
IMG_9007 verkl
Op de achtergrond staat een Kijlstra-betonauto. Op zich al een boeiend object, in deze situatie helemaal. Om de breedte te beoordelen…
IMG_9009 verkl
Nadering van het overdekte gedeelte (moot 5 tot en met 2) met een verwelkomend spandoek. Op de tekst kan een kniesoor iets afdingen, maar daar hebben we op deze overwegend zonnige dag totaal geen trek in…
IMG_9010 verkl
OPEN HUIS tunnelcomplex, plezier voor (minstens) twee, ook bij de jongsten!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 24 mei 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.