NOORDHORN verandert: Tunnelbeelden, in het voorbijgaan… Foto’s 1 mei 2014

Vrijdag 2 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 12.00 uur.
Een tweede, kille meidag. Ik moet mijn mofjes nog maar weer eens opzoeken, die koude handen ook altijd…. Ja, foto’s kan ik er nog wel mee maken. Zoals gistermiddag, toen ik lopend langs het tunnelterrein kwam richting huis. Zo maar wat beelden met de lutje Canon:
IMG_6227 verkl
Een van de oudere staaldraadvlechters die hier een bundel klaar maakt voor transport per hijskraan naar de vlechters bij de zuidwestwand van moot 5…
IMG_6229 verkl  IMG_6230 verkl
IMG_6233 verkl
Hier nemen twee andere vlechters de bundel in ontvangst. Kunnen ze verder met het wapenen van de wand van moot 5…
IMG_6236 verkl
De timmerman op het dek van moot 3 te midden van… Ja, te midden van wat niet allemaal…. In ieder geval heeft het ook hier geregend…. Achteraan het opstaande muurtje dat afgelopen woensdag 30 april zijn beton ‘ontving’ per kubel, via de hijskraan. Het muurtje op de grens van moot 1 en moot 2 komt ruim een meter uit boven het maaiveld. Nee, er komt niets bovenop, geen hekwerk of zo…. Uitzicht vrij.
IMG_6238 verkl
De situatie bij de verbinding van moot 6 en 7. (Van recht naar scheef….) Daar zijn die ‘duivenhokken’ voor nodig, die ik eerder liet zien. (Toen lagen ze nog op de vloer van de tunnelkuip…)
IMG_6242 verkl
Iets later vanuit een andere positie langs de ‘noodweg’ (die nauwer is gemaakt om het voor hardleerse automobilisten moeilijk, zo niet onmogelijk te maken er te passeren…) Betontimmerman Alje Kamminga (van ’t Hogeland, een Grunneger tussen vooral Overijsselaars) staat op de trap rechts.
IMG_6242 crop verkl
Uitsnede
IMG_6244 verkl
Naar huis! Langs het mooiste ‘natuurlijke’ monument dat Noordhorn rijk is: De oude paardenkastanje bij het speelveldje op de hoek van Oosterweg en Moeshorn. Rijk voorzien van bloei! De boom is zo langzamerhand zo’n twee eeuwen oud…. (In het boek “Gisteren voor de lens” uitgegeven in november 1983, werd de leeftijd van de kastanje geschat op “minstens 150 jaar oud”…)

©foto’s: jan blaauw, 1 mei 2014 (Canon Powershot A495)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.