NOORDHORN verandert: Weekbericht 18 Prov. Groningen (Yvonne Arnst): Tunnel, brug, Dag van de Bouw….

Meer Noordhorn???!  http://www.bloeiendonkruid.com

De uitdaging: De overgang van recht naar scheef bij moot 6 van de tunnel... Nog niet ver genoeg voor de betonstort...

De uitdaging: De overgang van recht naar scheef bij moot 6 van de tunnel… Nog niet ver genoeg voor de betonstort…

Weekbericht week 18 – 2 mei 2014

Wegomlegging N355 Zuidhorn – Noordhorn
Nieuwe weg en brug tussen Zuidhorn en Noordhorn
De afgelopen week zijn de wanden van de moten 9 en 10 van de tunnel gestort en is hard verder gewerkt aan het voorbereiden van het plaatsen van de liggers in de week van 19 mei. (Opm.: De wanden van moot 10 stonden er al, waren al eerder gestort… JB)

Werk in de week van 5 tot 10 mei
Vorige week berichtten we al over de uitdaging voor de betontimmermannen bij de wanden van  moot 6 van de tunnel. Deze uitdaging wordt ook de komende week verder opgepakt. Het storten van de wanden van moot 6 laat dus nog even op zich wachten. Wel worden de komende week de wanden van moot 5 gestort.

Ook de komende week wordt het plaatsen van de liggers voor de brug verder voorbereid. Dat houdt vooral veel opruimwerk in bij de tunnel en voorbereiden van de gefundeerde plateaus voor de kranen bij de landhoofden van de brug. De landhoofden worden de komende week verder afgewerkt.
Over het baggeren is weinig nieuws te melden. Er wordt nog altijd verder gebaggerd bij de bochtverruiming en in de omgeving van Aduard.

Moot 6: Wel een uitdaging, maar nog geen betonstort...

Moot 6: Wel een uitdaging, maar nog geen betonstort…

24 mei: dag van de bouw en plaatsen van de langste liggers

Zaterdag 24 mei aanstaande organiseert Bouwend Nederland de “Dag van de Bouw”. Die dag stelt GMB de bouwlocatie van de tunnel open voor publiek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen belangstellenden terecht voor meer informatie.

Langste liggers
Zoals inmiddels wel bekend worden zaterdagavond 24 mei de, op dat moment, langste betonnen prefab liggers in Europa en waarschijnlijk ter wereld geplaatst. Het plaatsen van de liggers wordt in drie fases uitgevoerd. Donderdag 22 mei en vrijdag 23 mei worden de kortere liggers (vier aan elke zijde van het kanaal) geplaatst. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur worden de langste liggers van 68 meter over het Van Starkenborghkanaal geplaatst. Dit plaatsen gebeurt met drie van de grootste mobiele telescoopkranen die in Nederland beschikbaar zijn.
Om een en ander in goede banen te leiden, vragen we iedereen auto’s en fietsen zoveel mogelijk achter te laten op de parkeerterreinen aan de Industrieweg (Fysiofit, Be-Jo, Mokkenburg en GMB).
Ter plaatsen zijn parkeerbegeleiders om een en ander in goede banen te leiden. Vanaf het
tankstation aan de Industrieweg 5 in Noordhorn rijden pendelbusjes naar de locatie waar de liggers worden geplaatst.

Foto vanaf de zuidkant van de bouwput van de nieuwe, vaste, hoge brug. Beide pijlers zijn al zonder bekisting. Aan de landhoofden wordt nog gewerkt.

Foto vanaf de zuidkant van de bouwput van de nieuwe, vaste, hoge brug. Beide pijlers zijn al zonder bekisting. Aan de landhoofden wordt nog gewerkt.

Webcams
De bouw van de tunnel is te volgen via die webcams. Zie http://www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Nieuwe beweegbare brug Zuidhorn
In het vorige weekbericht kondigden wij een inloopbijeenkomst aan over de versobering van het ontwerp van de beweegbare brug Zuidhorn. In tegenstelling tot wat er in dit bericht staat wordt de bijeenkomst gehouden bij zalencentrum Balk in Zuidhorn en dus niet in het gemeentehuis Zuidhorn.

©foto’s: jan blaauw, april/mei 2014

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.