23 april 2014: Culturele Avond over “Slag bij Noordhorn” en Archeologisch Depot

Hoewel de CULTURELE AVOND in de Dörpsstee op woensdag 23 april a.s. niet in de agenda staat vermeld op de voorpagina van “Noordhorn Nu” (nr.3/4), vergoedt de ruime aandacht op bladzij 3 veel. De culturele avond staat in het teken van het 125-jarig bestaan van de koren- en pelmolen “Fortuna” (in 2015). De vrij toegankelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door de verenigingen van DORPSBELANGEN van Niezijl en Noordhorn in samenwerking met de Stichting “Koren- en Pelmolen Fortuna”. Voor de pauze vertelt Jan van den Broek (oud-gemeentearchivaris Groningen) over “Voor en na de Slag bij Noordhorn”. Na de pauze krijgt de heer Taayke het woord, als beheerder van het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis.
Een volle agenda dus!
In 2014 en 2015 (vanaf november aanstaande) worden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van “125 jaar molen Fortuna”. Hoogtepunt: Het naspelen van de Slag bij Noordhorn op 28 en 29 augustus 2015!

Voor de geschiedenisliefhebbers is er o.a. het boek “Voor God en mijn koning” (Inleiding, vertaling en toelichting door Jan van den Broek):
2014-02-26 11-03-53_3203 verkl 2014-02-26 11-04-55_3204 verkl

Voor Noordhorn van direct belang:
2014-02-26 11-15-23_3206 verkl

Goed om even een indruk te krijgen…..

Informatie heb ik verder niet meer dan u, dan jij, maar die verdere informatie komt binnenkort vast wel beschikbaar.
Overigens wil ik nog eens benadrukken dat ik op deze Noordhorn-weblog bereid ben aandacht te besteden aan diverse onderwerpen die voor Noordhorn van direct belang zijn. Alleen is het wel zo dat ik dan moet worden “gevoed”! Laat weten wat er wordt georganiseerd, geef een korte toelichting, eventueel illustraties…. Actuele zaken vergeet ik nog wel eens, als ik ze van horen zeggen heb.  (Het geheugen wordt er niet beter op…) Zet het even op papier of stuur een mail: JanBlaauw@hetnet.nl. (Postadres: V.O. 33, 9804 RD  Noordhorn)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.