NOORDHORN verandert: Betondonderdag bij tunnelterrein – Foto’s 17 april 2014 (Deel 1)

Maandag 21 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 10.15 uur
Donkergrijs begonnen Paasmaandag, drup…drup….drup…. Regen? Het mag geen naam hebben…..
Beelden van afgelopen donderdag 17 april, toen in Groningen de binnenstad fraai op de kop werd gezet in verband met de verbeelding van Jezus’ lijdensweg. In Noordhorn werd Witte Donderdag een grijze Betondonderdag… Niet alleen werd het dek van moot 2 gestort, ook de wanden van de pompkelder kregen betonvulling… De ‘noodweg’ werd zelfs voor alle verkeer afgesloten, zodat de betonauto’s hun gang konden gaan en de betonpomp (Nederlandse Betonpompen Centrale) zijn draai wist te vinden…
IMG_6161 verkl
De weg aan de zuidkant van de Langestraat was keurig afgesloten, voorzien van een oplettende verkeersregelaar… Verwijzing van fietsers en wandelaars naar de Schippersstraat, bruikbaar alternatief.
IMG_6163 verkl
Het tunnelgebeuren benaderd vanaf de zuidkant, na het bezoek aan de grootgrutter. Vanuit de verte is de lange arm van de betonpomp waar te nemen, net als de betonauto van Kijlstra. De super hijskraan is even verbannen naar een andere plek…
IMG_6164 verkl
Midhorncorrespondent en wegverleggingswatcher Jan Thijs de Haan zit in zijn voortuin op de eerste rij en verenigt het nuttige met het aangename. De tunnelbouw observeren en tegelijkertijd de tuin in zijn greep houden. Wat het nuttige en wat het aangename is??! Aan Jan Thijs zelf vragen….
IMG_6165 verkl
Dichterbij gekomen zien we dat ook hier een verkeersregelaar de wacht houdt. Ingewikkelde verkeerssituatie met die bochtige fietsroute richting bedrijventerrein…
IMG_6166 verkl
De arm van de betonpomp van de NBC, lijkt een vrij nieuw exemplaar. Deze heeft een bereik van zo’n 52 meter, volgens mijn zegsman van de dag ervoor.
IMG_6167 verkl
Nee, de chauffeur van de betonauto kan niet even naar de kantine gaan voor een bak koffie, terwijl zijn vracht wordt gelost. Hij moet zijn aandacht erbij houden tijdens het overbrengen van het beton van auto naar betonpomp. Klinkt de toeter? Even stoppen, en daarna weer verder tot de roterende tank leeg is…
IMG_6168 verkl
Top Trans blijft in beweging, in  dit geval met een bak die zo te zien al het nodige heeft meegemaakt. Als die zijn verhaal eens zou kunnen vertellen! De jongste Top (Edwin) achter het stuur, als ik het goed heb gezien. Blijven rijden, Edwin!
IMG_6169 verkl
GMB’er Ri(c)k is bezig de zijkant van de gestorte vloer in moot 5 schoon te spuiten. Niet de opwindendste klus, moet wel gebeuren…..
IMG_6170 verkl
Zo te zien zijn de wanden van moot 6 (die al half waren gestort) die de verbinding moeten realiseren van de rechte naar de scheve muren, nu volledig bekist. Een kunststuk, arbeidsintensief. Ben benieuwd wanneer hier het beton wordt gestort….
IMG_6171 verkl
Er wordt gehesen, maar wat? Toch maar de grote Canon halen, geeft meer mogelijkheden… Tot later!

WORDT VERVOLGD op http://www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 17 april 2014 (Canon Powershot A495)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.