NOORDHORN verandert: Tunnelfoto’s woensdag 16 april 2014 (Deel 3, slot)

Zondag 20 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.30 uur.
Vanmorgen nog even gelopen, toen al gemerkt dat de wind aanwakkerde. Vanmiddag lekker achter het huis gezeten, geniéten! Ook van het bezoek van oudste zoon Jan Reinko, op zijn racefiets!
De serie foto’s die ik heb laten zien van afgelopen woensdag 16 april, samen met het weekbericht 16 van Yvonne Arnst, verdienen een vervolg. De koek is nog niet op! Betonstort wat de vloer van moot 5 betreft, het klaarmaken van het dek van moot 2 voor de komst van de betonwerkers, een dag later, op 17 april:
IMG_7262 verkl
De chauffeur van de betonauto houdt een oogje in het zeil bij het overladen van het beton in de achterbak van de betonpomp van de NBC (Leek). Altijd attent blijven….
IMG_7264 verkl2    IMG_7264 crop
Links de leverende betonauto van Kijlstra, rechts de betonpomp van NBC Leek die met zijn lange arm het beton naar de vloer van moot 5 transporteert. Rechts lijkt het net of de arm aansluit op een blauwe buis, maar dat is ‘gezichtsbedrog’… De buis is van het hekwerk langs de noodweg, de arm van de betonpomp reikt veel verder naar achteren… (Maximaal bereik van deze arm: 42 meter, aldus de chauffeur/pompbestuurder)
IMG_7270 verkl
In het berglandschap aan de oostkant wordt ook gewerkt, al is het er minder druk. René is er wel (al probeert hij mijn cameralens voortdurend te ontlopen… Waarom wil hij toch zo onzichtbaar zijn??!)  René staat aan de rand van moot 2 te wachten op de materialenbak die kraanmachinist Brutus manoeuvreert van hier naar daar, van boven naar beneden, vice versa….
IMG_7271 verkl
GMB-timmerman Raymond met het lasapparaat en de beschermkap. Er is blijkbaar toch nog iets dicht of vast te maken, voor de betonstorters ook hier vullend bezig gaan…
IMG_7274 verkl  IMG_7275 verkl
René acteert op hoog niveau en ziet de materialenbak in de diepte verdwijnen, waar een andere bekende GMB’er (voor mij nog naamloos…) de zending in ontvangst neemt…
IMG_7276 crop verkl  IMG_7277 crop verkl
René souffleert van bovenaf: “Je komt op de foto!” Maar daar trekt deze doorgewinterde timmerman zich niets van aan. Waarom zou hij ook?!
IMG_7278 verkl
Beiden in één beeld, nog een flinke afstand!
IMG_7283 verkl
Intussen haalt René overbodig materiaal bij de pompkelder vandaan, aangereikt door Raymond. Dat materiaal kan worden hergebruikt.
IMG_7286 verkl  IMG_7287 verkl
René voelt gewoon wanneer de Canon op hem staat gericht en toch heb ik allerminst kwaad in de zin. Bovendien is een Canon geen kanon…
IMG_7293 verkl
Nog meer te verwijderen materiaal? of komt er nu eerst een takelpauze?
IMG_7296 verkl  IMG_7298 verkl
Vrachtloos…
IMG_7299 verkl
Deze timmerman is nauwkeurig bezig strips goed te leggen op het gewapende dek van moot 2 waar een dag later beton wordt gestort. Of zijn het geen strips?
IMG_7300 verkl  IMG_7301 verkl
Is links de GMB’er met zijn solo bezig op het podium van moot 2, stapt René plompverloren dat podium op, loopt zo door het beeld….
IMG_7303 verkl
Een verse betonauto, een goedgeluimde chauffeur die deze zonnige dag wel ziet zitten… Duim omhoog!
IMG_7307 verkl
De betonstorters hebben het grootste deel van de vloer van moot 5 volgestort….
IMG_7307 SE verkl
Zelfde foto, bewerkt. Wat meer in betonsfeer….
IMG_7313 verkl
Een klein gedeelte nog. Daarmee redden ze zich wel, de betonwerkers van BWN. Ik ga naar huis, heeft René ook eindelijk rust…. Zijn zucht van verlichting hoor ik nog, als ik al voorbij Kruizinga’s woning ben…

©foto’s: jan blaauw, 16 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.