NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 – Foto’s 23 april 2014 (Deel 1)

Donderdag 24 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 12.00 uur.
Hoewel wolken deze donderdag en masse de lucht lijken dicht te timmeren, is het buiten allerminst koud. Gevoeld tijdens de tocht naar het grootdorp, naar Poiesz deze keer, en terug. Nee, voor het heien van de palen voor de nieuwe brede school hoef je niet te gaan, dat hoor je ook zo wel….
Bij het tunnelterrein eerst koffiepauzestilte. Later timmeractiviteiten in moot 5 waar verder wordt gewerkt aan het plaatsen van de bekisting voor de wanden. Aan de oostkant op dat moment de tunneltoestand als stilleven…. Ook boeiend!
IMG_7450 verkl
Op weg naar het tunnelgebeuren via de Mokkenburgweg kwam ik voor mij onbekende vrachtauto’s tegen… Van der Valk + De Groot, en één plaatsnaam die voor mij een speciale betekenis heeft: Scheemda. Daar heb ik de ULO bezocht, heb ik gevoetbald bij de v.v.Scheemda, komt mijn vrouw vandaan (nou ja, uit Eexta dan…)
IMG_7451 verkl
Nee, niet alleen “putjescheppen’ op een eigentijdse manier, maar ook putcontrole. De leiding wordt gecontroleerd. Ook in verband met het Project Wegverlegging N355??!
IMG_7453 verkl
Langs de slootkant van het vernieuwde deel van de Mokkenburgweg, tevens nieuw fietspad langs de N355, zijn wel vier handen bezig het landschapsaanzicht te verbeteren. Een meester en een leerling, zo te zien, “van een onbekend merk”, geen reclame op de auto.
IMG_7454 verkl
meester en leerling….
IMG_7455 verkl
Het randgebied van de oude Mokkenburgweg, de strook langs de houtwal die jarenlang de begrenzing vormde van het weidegebied van Sip van der Veen, is ook onder handen genomen. En er is graszaad gezaaid.
IMG_7456 verkl
Soms hoor je dat er wordt gewerkt bij de tunnel, maar zie je in eerste instantie niet waar er wordt geklust. Verborgen tunnelplekjes…
IMG_7458 verkl
Nee, dit is allerminst een verborgen plek… Het Open Podium van de tunnel aan de oostkant, het dek van moot 4 en 3… Voorman Arjan krijgt hulp van een timmerman. Kist, of is het een krat, verplaatsen en leeg gooien….Voorjaarsschoonmaak….
IMG_7460 verkl  IMG_7461 verkl
IMG_7462 verkl
Achteraan, aan de oostkant, zijn staaldraadvlechters bezig met de wapening van een muurtje…. Een opstaande scheidingswand op de grens van moot 2 en 1…. Moot 1 blijft immers open en op het dek van moot 3 en 2 komt grond met gras…. Kun je niet zo maar op de rijbaan vallen, als je daar van het uitzicht wilt genieten…
IMG_7466 verkl
TopTrans is ingeschakeld voor het transport van materiaal dat hier niet nodig is, maar elders bij de bouwput van de nieuwe brug wel kan worden gebruikt….
IMG_7468 verkl
De jonge Topchauffeur ondergaat de fotosessie lachend. Hem breng je niet zo maar uit zijn evenwicht…

WORDT VERVOLGD op http://www.bloeiendonkruid.com!
©foto´s jan blaauw, 23 april 2014 Canon EOS D400, Tamronlens 28/200

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.